Κοσμος

Νεκρός ο «υφυπουργός πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους

Και ένας ακόμα ανώτατος στρατιωτικός διοικητής σε αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132442-301182.jpg

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του επονομαζόμενου Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ κοντά στην πόλη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για τον Μουχάμαντ Άχμαντ Σουλτάν αλ Μπατζαρί, τον επονομαζόμενο «υφυπουργό πολέμου», επικεφαλής της κατάληψης της Μοσούλης το 2014, και έναν ανώτατο στρατιωτικό διοικητή των τζιχαντιστών, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

«Οι θάνατοί τους, καθώς και άλλα πλήγματα εναντίον ηγετών του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο μήνα, στερούν σε κρίσιμο βαθμό από το ISIS εμπειροπόλεμους ηγέτες στη Μοσούλη», αφού «εξαλείφθηκαν δύο από τους πιο υψηλά ιστάμενους στρατιωτικούς ηγέτες του στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε ο κ. Κουκ, ο οποίος χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του Ι.Κ. (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε).

Τον Ιούνιο του 2014 οι τζιχαντιστές με μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο μεγάλης έκτασης στο βόρειοδυτικό Ιράκ και στην ανατολική Συρία, την οποία ανακήρυξαν το αυτόνομο «Ισλαμικό Χαλιφάτο». Ωστόσο, οι σουνίτες τζιχαντιστές έχουν χάσει πλέον μεγάλο μέρος των περιοχών που ήλεγχαν, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών πόλεων Φαλούτζα και Ραμάντι του Ιράκ. Η Μοσούλη, μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιτυχία του ISIS απέναντι στις δυνάμεις του ιρακινού στρατού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ