- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λαγκάρντ: Εξαιρετική ιδέα οι Ολυμπιακοί να γίνονται μόνιμα στο σπίτι τους, την Αθήνα
Απάντησε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο Φεστιβάλ Ιδεών του Άσπεν
Εξαιρετική ιδέα χαρακτήρισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η δήλωσε έγινε στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη διάρκεια συζήτησης η Λαγκάρντ ρωτήθηκε: «Η ελληνική οικονομία είναι μια καταστροφή, το χρέος σήμερα είναι ένα τεράστιο θέμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι μια καταστροφή. Ο τρόπος που λαμβάνει αποφάσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να φέρουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ώστε να ενδυναμωθεί η οικονομία και ο τουρισμός και παράλληλα να υπάρξει μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλής;».
«Νομίζω είναι μια εξαιρετική ιδέα και σας ευχαριστώ», απάντησε η διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι στον βαθμό που θα δημιουργηθεί ζήτηση, η οποία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα ήταν σπουδαίο.
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως πρέπει να μελετηθεί το πώς θα συνδυαστεί η μόνιμη έδρα των αγώνων με την πολυεθνική τους ελκυστικότητα και ότι πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάβει την εποπτεία, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Παράλληλα υπενθύμισε υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι λόγω της Ολυμπίας, η οποία έχει φιλοξενήσει φανταστικούς αθλητές. Και έκλεισε την τοποθέτησή με το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Φωτογραφία: EPA/STEPHEN JAFFE
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.