- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
New York Times: Χωρίς ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει ποτέ
«Έφτασε η ώρα για να λήξει η ελληνική τραγωδία του χρέους»
«Έφτασε η ώρα για να λήξει η ελληνική τραγωδία του χρέους», είναι ο τίτλος του σημερινού κύριου άρθρου της εφημερίδας New York Times, ενώ υπογραμμίζει πως «έφτασε η ώρα να βγούμε από τον φαύλο κύκλο και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: χωρίς ελάφρυνση του χρέους η ελληνική οικονομική δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, με επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει».
Το κύριο άρθρο αναφέρεται στις επιπτώσεις που επέφεραν στην ανεργία τα μέτρα λιτότητας που αναγκάστηκε από τους διεθνείς πιστωτές της να πάρει τον περασμένο Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση ώστε να λάβει το οικονομικό πακέτο διάσωσης, σημειώνοντας πως η ελληνική βουλή ψήφισε νέα μέτρα ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, την περασμένη Κυριακή, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες ήταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις επιπλέον περικοπές.
Όμως, οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με το εάν η Ελλάδα είχε σημειώσει αρκετή πρόοδο, αναβάλλοντας την απόφαση τους ως την επόμενη συνεδρίαση τους στις 24 Μαΐου.
Επίσης προσπαθούν να εμποδίσουν το αίτημα που προβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όταν το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρωθεί το 2018. Το ΔΝΤ σε κάθε άλλη περίπτωση απειλεί να αποσύρει την υποστήριξή του από το πρόγραμμα.
Το πρόβλημα όμως παραμένει η Γερμανία, ο κύριος πιστωτής της Ελλάδας: Με τις ομοσπονδιακές εκλογές τους να λαμβάνουν χώρα του χρόνου, πολλοί Γερμανοί πολίτες αισθάνονται ότι δεν πρέπει να σπαταλήσουν την σκληρή δουλειά και την λιτότητα που οι ίδιοι έχουν βιώσει για μια ακόμη διάσωση των Ελλήνων από τον πόνο των «δημοσιονομικών αμαρτιών» τους.
Πέρσι, η Γερμανία είχε απειλήσει να εκδιώξει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ εάν δεν αποδεχόταν τα νέα μέτρα λιτότητας. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της Ελλάδας , στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης, η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει πλέον οικονομικά αυτή την στάση και να συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ένα «αποτυχημένο κράτος» ,στα σύνορά της με την Τουρκία, προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος το περασμένο Σάββατο.
«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συναντηθούν εκ νέου, θα ήταν καλό - για την Ελλάδα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη Γερμανία - να εγκρίνουν την δόση του Ιουλίου και να συμφωνήσουν σε μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών για λιτότητα, αλλά χωρίς την ελάφρυνση του χρέους της, η κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ», τονίζεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.