Κοσμος

Ο Ερντογάν «τρώει» τον Νταβούτογλου - τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

Η έμμεση καρατόμηση θα γίνει στις 22 Μαΐου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127627-287310.jpg

Όπως όλα δείχνουν στις 22 Μαΐου ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα πάψει να είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλείται στις 22 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσει και από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, αφού στο καταστατικό του κόμματος αναφέρεται ότι ο πρόεδρός του γίνεται αυτοδίκαια και πρωθυπουργός, όταν το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων ο Νταβούτογλου είπε ότι θα συνεχίσει να είναι βουλευτής στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και κάλεσε τα στελέχη του AKP να αποφύγουν οποιαδήποτε διάσπαση του κόμματος. Παράλληλα τόνισε ότι ποτέ δεν πρόκειται να πει «κακή κουβέντα» για τον πρόεδρο της χώρας και ιδρυτή του AKP Ταγίπ Ερντογάν. 

Φωτογραφία ΑΠΕ - EPA

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν
Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στο Ιράν – Είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες «γύρισαν σε βίντεο τη σκηνή του θανάτου αστυνομικών και μετέδωσαν τις εικόνες σε τηλεοπτικά δίκτυα»

Άλυτα προβλήματα: Οι μεγαλύτερες επιστημονικές και φιλοσοφικές προκλήσεις
Άλυτα προβλήματα: Οι μεγαλύτερες επιστημονικές και φιλοσοφικές προκλήσεις

Από τη σκοτεινή ύλη και την προέλευση της ζωής έως τη συνείδηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY