- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ανοιχτά η πρόεδρος της Βραζιλίας, της οποίας η επιβίωση φαίνεται πως βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Η Ρούσεφ κατηγόρησε ως συνωμότη τον αντιπρόεδρο της χώρας Μισέλ Τέμερ, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς διέρρευσε μια ομιλία που φαίνεται να είχε προετοιμάσει εκείνος στην περίπτωση που θα διαδεχόταν την πρόεδρο. Επίσης στράφηκε και κατά του προέδρου της Κάτω Βουλής ο οποίος θα διεξάγει την Κυριακή την ψηφοφορία παραπομπής της.
«Αν υπάρχει έστω και μια αμφιβολία για το πραξικόπημα, τη φάρσα και την προδοσία που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Αν υπήρχε μια αμφιβολία για την καταγγελία ότι ένα πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρέπει να υπάρχει. Χθες έγινε σαφές ότι υπάρχουν δύο ηγέτες που ενεργούν μαζί και προσχεδιασμένα για το πραξικόπημα» δήλωσε η Ντίλμα Ρούσεφ.
Την ίδια ώρα με 38 ψήφους υπέρ και 27 κατά,η ειδική επιτροπή της Κάτω Βουλής υπερψήφισε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Ντίλμα Ρούσεφ.
Με τους συμμάχους της να την έχουν εγκαταλείψει και την πολιτική της επιβίωση να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η πρόεδρος της Βραζιλίας είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία της.
Την Κυριακή, αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια της Κάτω Βουλής, ενώ αν η πρόταση παραπομπής ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, τότε, αυτή θα σταλεί στη Γερουσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.