- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προκαλεί ο Σκοπιανός πρόεδρος: Κάναμε στην Ειδομένη αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει οι Έλληνες
«Καλύψαμε την ανυπαρξία του κράτους στην Ελλάδα» (video)
Eπίθεση στην ελληνική κυβέρνηση σε τρία μέτωπα για τα γεγονότα στην Ειδομένη εξαπολύει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Mega.
Ο κ. Ιβανόφ υποστηρίζει ότι η Αστυνομία της χώρας του επέβαλε την τάξη στη μεθόριο. «Οι Αρχές της “Mακεδονίας” πήραν όλα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές για να αποτρέψουν την απόπειρα για μαζική είσοδο μεταναστών στην επικράτειά μας.
»Επομένως, καλώ την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα να εκκενώσει τον καταυλισμό της Ειδομένης από όπου ξεκίνησαν αυτές οι παράνομες απόπειρες να περάσουν οι μετανάστες στην επικράτειά μας και να διασχίσουν το διάδρομο που έκλεισε με απόφαση των Βρυξελλών» λέει.
Επιπλέον, κατηγορεί την Αθήνα για ανοχή στους αυτοαποκαλούμενους εθελοντές-υποκινητές των προσφύγων.
«Είχαμε επίσης ζημιές σε μέσα και εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας και σε περιουσίες ιδιωτικές και κρατικές. Αντί να στέλνει διαβήματα το ελληνικό ΥΠΕΞ έπρεπε να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους εθελοντές -τους ανθρώπους που οργάνωσαν όλα αυτά και μοίραζαν φυλλάδια στα αραβικά προετοιμάζοντας παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας.
Το υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε όλες τις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όλα είναι καταγεγραμμένα» λέει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει: «Όσο ισχύει αυτή η απόφαση, θα τη σεβαστούμε και δεν θα επιτρέψουμε την παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας. Δεν αρμόζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που συμμετείχε στην απόφαση για το κλείσιμο του διαδρόμου να μη σέβεται αυτήν την απόφαση και να θέτει σε κίνδυνο την επικράτεια γείτονος χώρας επιτρέποντας την παράνομη είσοδο μεταναστών.
»Δεν υπήρξε συντονισμός, ούτε είχαμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη. Αν είχαμε πληροφορίες, θα το είχαμε αποτρέψει και θα λαμβάναμε μέτρα» λέει, ενώ προσθέτει σχετικά:
«Το ίδιο ισχύει για όλες τις υπηρεσίες που δεν ανταλλάζουν πληροφορίες για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με την οποία έκλεισε ο Βαλκανικός Διάδρομος.
»Είχαμε ήδη ένα ατύχημα στις 14 Μαρτίου σε μια πανομοιότυπη απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών στην επικράτειά μας. Να σας θυμίσω ότι τότε είχαμε τρία θύματα που πνίγηκαν σε ποτάμι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Από την έναρξη της κρίσης και μετά είχαμε εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικούς εξαιτίας συμβάντων στην ελληνική επικράτεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.