- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προκαλεί ο Σκοπιανός πρόεδρος: Κάναμε στην Ειδομένη αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει οι Έλληνες
«Καλύψαμε την ανυπαρξία του κράτους στην Ελλάδα» (video)
Eπίθεση στην ελληνική κυβέρνηση σε τρία μέτωπα για τα γεγονότα στην Ειδομένη εξαπολύει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Mega.
Ο κ. Ιβανόφ υποστηρίζει ότι η Αστυνομία της χώρας του επέβαλε την τάξη στη μεθόριο. «Οι Αρχές της “Mακεδονίας” πήραν όλα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές για να αποτρέψουν την απόπειρα για μαζική είσοδο μεταναστών στην επικράτειά μας.
»Επομένως, καλώ την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα να εκκενώσει τον καταυλισμό της Ειδομένης από όπου ξεκίνησαν αυτές οι παράνομες απόπειρες να περάσουν οι μετανάστες στην επικράτειά μας και να διασχίσουν το διάδρομο που έκλεισε με απόφαση των Βρυξελλών» λέει.
Επιπλέον, κατηγορεί την Αθήνα για ανοχή στους αυτοαποκαλούμενους εθελοντές-υποκινητές των προσφύγων.
«Είχαμε επίσης ζημιές σε μέσα και εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας και σε περιουσίες ιδιωτικές και κρατικές. Αντί να στέλνει διαβήματα το ελληνικό ΥΠΕΞ έπρεπε να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους εθελοντές -τους ανθρώπους που οργάνωσαν όλα αυτά και μοίραζαν φυλλάδια στα αραβικά προετοιμάζοντας παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας.
Το υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε όλες τις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όλα είναι καταγεγραμμένα» λέει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει: «Όσο ισχύει αυτή η απόφαση, θα τη σεβαστούμε και δεν θα επιτρέψουμε την παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας. Δεν αρμόζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που συμμετείχε στην απόφαση για το κλείσιμο του διαδρόμου να μη σέβεται αυτήν την απόφαση και να θέτει σε κίνδυνο την επικράτεια γείτονος χώρας επιτρέποντας την παράνομη είσοδο μεταναστών.
»Δεν υπήρξε συντονισμός, ούτε είχαμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη. Αν είχαμε πληροφορίες, θα το είχαμε αποτρέψει και θα λαμβάναμε μέτρα» λέει, ενώ προσθέτει σχετικά:
«Το ίδιο ισχύει για όλες τις υπηρεσίες που δεν ανταλλάζουν πληροφορίες για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με την οποία έκλεισε ο Βαλκανικός Διάδρομος.
»Είχαμε ήδη ένα ατύχημα στις 14 Μαρτίου σε μια πανομοιότυπη απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών στην επικράτειά μας. Να σας θυμίσω ότι τότε είχαμε τρία θύματα που πνίγηκαν σε ποτάμι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Από την έναρξη της κρίσης και μετά είχαμε εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικούς εξαιτίας συμβάντων στην ελληνική επικράτεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.