- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 105 νεκρούς και περίπου 300 τραυματίες άφησε πίσω της η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε έναν ναό στην επαρχία Κεράλα της νότιας Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.
«Επιβεβαιώθηκε ότι 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι.
Χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν θέαμα με πυροτεχνήματα στον ναό Πουτινγκάλ Ντεβί στην παράκτια πόλη Παραβούρ του κρατιδίου Κεράλα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών την έναρξη του νέου Ινδουϊστικού έτους.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ένα από τα πυροτεχνήματα έπεσε στο υπόστεγο όπου φυλάσσονταν τα αποθέματα πυροτεχνημάτων, πυροδοτώντας και πολλά από αυτά, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σειρά εκρήξεων.
Όπως μετέδωσαν οι αρχές, πολλοί από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς οι τοπικές κλινικές στο Κολάμ είχαν γεμίσει.
«Πολλοί τραυματίες έχουν καεί τόσο πολύ που περισσότερο από το 50% του σώματός τους φέρει σοβαρά εγκαύματα. Ορισμένοι έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά που οι ακρωτηριασμοί είναι αναπόφευκτοι», δήλωσε στην εφημερίδα The Hindou ο δρ. Μοχαντάς, επικεφαλής του Ιατρικού Κολεγίου της Θιρουβανανθαπούραμ.
ΦΩΤΟ: EPA/STR
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα αλλάζει τακτική λόγω απωλειών - Στρέφεται σε αεροπορικές επιθέσεις
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.