Κοσμος

Πώς θα είναι ο κόσμος αν ο Τραμπ γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

To ψεύτικο πρωτοσέλιδο της Boston Globe δίνει απαντήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125558-281880.jpg

Με αναγραφόμενη ημερομηνία Κυριακή 9 Απριλίου 2017, το ψεύτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Boston Globe επιχειρεί να καταδείξει τις επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, που αποτελεί φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η έκδοση της εφημερίδας συνοδεύεται με ένα κριτικό άρθρο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ ενώ κεντρικός τίτλος του πρωτοσέλιδου είναι «Ξεκινούν οι απελάσεις».

Στον υπότιτλο αναφέρεται ότι ο «πρόεδρος» ζητά τον τριπλασιασμό του προσωπικού ελέγχου της μετανάστευσης καθώς οι «ταραχές συνεχίζονται», ενώ οι αναγνώστες πληροφορούνται ότι τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έκαναν νέα βουτιά, ολοκληρώνοντας τον χειρότερο μήνα της ιστορίας τους.

Ειδήσεις που απαντώνται στο πρωτοσέλιδο είναι η αναταραχή στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς οι στρατιώτες αψηφούν τις εντολές να σκοτώνουν συγγενείς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ότι ο Τραμπ μπήκε στη λίστα των φιναλίστ για το Νόμπελ Ειρήνης γιατί «γεφύρωσε» το σχίσμα 1.385 ετών ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνους.

H Boston Globe θέτει εαυτόν ανοικτά κατά της υποψηφιότητας Τραμπ, αναφερόμενη στον μεγιστάνα ως «δημαγωγό» και «βαθύτατα αντιαμερικανικό» πολιτικό όραμα.

image

Το πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τη ρητορική και τις πολιτικές θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Οι τίτλοι του απηχούν το πολιτικό, οικονομικό και διεθνές σενάριο, βασισμένο στις δηλώσεις του για την παράνομη μετανάστευση, τους μουσουλμάνους και την εθνική ασφάλεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ