Κοσμος

Ομπάμα: Σύμμαχοί μας οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι

«Ο στιγματισμός τους εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124278-278896.jpg

Πρέπει να απορρίψουμε κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων και να χαιρετίσουμε την τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας. Ο στιγματισμός των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές που θέλουν στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στο Βέλγιο, υπογραμμίζοντας ότι στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους «οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι».

Η τοποθέτηση αυτή του Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί μια καθαρή απόρριψη στις προτάσεις που εξέφρασαν υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο. Οι βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ, πρότειναν αστυνομικές περιπολίες σε συνοικίες όπου διαμένουν μουσουλμάνοι, ενώ ο Τραμπ ζήτησε επίσης την προσωρινή απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ανάμεσά τους θα μπορούσαν να βρίσκονται εξτρεμιστές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ