- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ολλανδία είχε απελάσει η Τουρκία τον έναν από τους καμικάζι των Βρυξελλών
Και όχι στο Βέλγιο
Στην Ολλανδία και όχι στο Βέλγιο, όπως ισχυρίστηκε η Άγκυρα, είχε απελάσει έναν από τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου Κουν Χέενς, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι οι βελγικές αρχές δεν ήταν ενήμερες για τις πιθανές σχέσεις του προσώπου αυτού με την τρομοκρατία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τον έναν από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στα σύνορα με τη Συρία και τον είχαν απελάσει στο Βέλγιο, όμως οι βελγικές αρχές αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας και τον άφησαν ελεύθερο.
Λίγο μετά, πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατονόμασε τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι ως τον καμικάζει που είχε απελαθεί. «Απελάσαμε τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή, που δεν κατονομάζεται.
«Τότε δεν είχαμε καμιά πληροφορία σχετικά με τους δεσμούς αυτού του προσώπου με την τρομοκρατία: επρόκειτο για ένα πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα κι απελευθερώθηκε υπό όρους. Όταν απελάθηκε, εάν όλα συνέβησαν όπως μου τα μετέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, (απελάθηκε) στην Ολλανδία, όχι στο Βέλγιο» απάντησε ο Χέενς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό VRT.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.