- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αμπντεσλάμ θα χτυπούσε και τις Βρυξέλλες μετά το Παρίσι
Τώρα θα υποβάλει μήνυση κατά του Γάλλου Γενικού Εισαγγελέα
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι τέτοιο (σ.σ. τρομοκρατική επίθεση)» στις Βρυξέλλες, αφότου έλαβε μέρος ενεργά στα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεϊντέρ.
«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλάχ Αμπντεσλάμ χθες (σ.σ. Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Σταντ ντε Φρανς κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία (σ.σ. που μάθαμε) ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Βέλγος υπουργός, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη, την Παρασκευή, έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών στο προάστιο Μόλεμπεκ των Βρυξελλών, 4 μήνες μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι που άφησε πίσω του 130 νεκρούς και στο οποίο συμμετείχε ως ένας εκ των εγκεφάλων της επίθεσης ο αδελφός του.
Την ίδια ώρα, έχει διαρρεύσει πως ο Αμπντεσλάμ προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά του Γάλλου Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να ανατιναχθεί, μαζί με άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Σταντ ντε Φρανς, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Ο Σβεν Μέρι κατηγόρησε το Γάλλο εισαγγελέα ότι παραβίασε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ερευνητικής διαδικασίας των δικαστικών αρχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Αυτό δε μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι», τόνισε ο Μέρι στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν, διάβασε απόσπασμα από την κατάθεση του Αμπντεσλάμ, τονίζοντας: «Ήθελε ν' ανατιναχθεί στο στάδιο Stade de France και υπαναχώρησε». Παράλληλα, ο Μολίν τόνισε ότι πρέπει ν' αντιμετωπιστούν με προσοχή οι αρχικές δηλώσεις του 26χρονου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.