- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φεύγουν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά από τη Συρία
Η Μόσχα ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα πλήγματα κατά «θέσεων τρομοκρατών»
Άρχισε η μερική αποχώρηση του ρωσικού στρατού από τη Συρία με την επιστροφή των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών από την αεροπορική βάση κοντά στην Λατάκκεια της Συρίας πίσω σε βάσεις της Ρωσίας.
Μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε την εντολή για τη μερική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων σημειώνοντας ότι η «αποστολή τους έχει σε γενικές γραμμές επιτευχθεί». Ωστόσο, Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η αποχώρηση μέρους των δυνάμεών τους από τη Συρία δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα αεροπορικά πλήγματα κατά «θέσεων τρομοκρατών» στην αραβική χώρα.
«Κάποια θετικά αποτελέσματα επετεύχθησαν στη Συρία. Έχει προκύψει μια πραγματική ευκαιρία για να μπει ένα τέλος σε αυτή τη σύρραξη», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ο υφυπουργός Άμυνας Νικολάι Πάνκοφ. «Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε λόγο για μια νίκη επί της τρομοκρατίας. Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει την αποστολή να συνεχίσει να πλήττει θέσεις και υποδομές των τρομοκρατών» πρόσθεσε.
Σε υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από την αεροπορική βάση της Χμεϊμίμ, την Τρίτη το πρωί. Δυτικοί αξιωματούχοι χαιρέτισαν τη ρωσική πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι λειτουργεί ως πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη συριακή αντιπολίτευση. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Στάφαν Ντε Μιστούρα στη Γενεύη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.