- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντί για λεφτά πληρώνονταν σε είδος: Η αμοιβή τους ήταν οι βιασμοί γυναικών
Ανατριχιαστική έκθεση του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στο Νότιο Σουδάν
Ανατριχιαστική είναι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον εμφύλιο στο Σουδάν.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως άνδρες της πολιτοφυλακής του στρατού του Νότιου Σουδάν αμείβονταν σε είδος, καθώς τους επιτρεπόταν αντί να λαμβάνουν χρήματα για να πολεμούν τους αντάρτες να βιάζουν γυναίκες.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ εκτιμούν πως μόνο μέσα στο 2015 περίπου 1.300 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, ενώ σε άλλη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφερόταν πως περισσότεροι από 60 άνδρες και αγόρια πέθαναν από ασφυξία σε κοντέινερ των κυβερνητικών δυνάμεων. Ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρουν ότι τα πτώματά τους πετάχτηκαν σε χωράφι.
Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται πως ο στρατός της έχει στόχο αμάχους, αλλά διαβεβαίωσε τον Οργανισμό πως διεξάγει έρευνα για τα περιστατικά. «Έχουμε κανόνες και τους ακολουθούμε» ανέφερε στο BBC ο Ateny Wek Ateny, εκπρόσωπος του προέδρου Salva Kiir.
Η κλίμακα και ο τύπος των σεξουαλικών εγκλημάτων στο Νότιο Σουδάν είναι ένα από τα πιο ντροπιαστικά κεφάλαια του κόσμου σε σχέση με την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει από την πλευρά του ο Ύπατης Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Zeid Ra'ad Al Hussein.
Οι μαρτυρίες αμέτρητες. Το βρετανικό δίκτυο επιλέγει την αναφορά μιας γυναίκας που θυμάται πως όταν σκοτώθηκε ο άντρας της αναγκάστηκε να δει να βιάζουν την 15χρονη κόρη της 10 στρατιώτες.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις απήγαγαν και βίασαν ομαδικά πάρα κορίτσια, ενώ έκοψαν σε κομμάτια αμάχους κι αθώους.
Παρόμοια εγκλήματα έχουν διαπράξει και οι δυνάμεις των ανταρτών.
Από το 2013, χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.