- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστίνα «τυφλωμένη» από προκαταλήψεις κάνει αδιανόητη ερώτηση σε θύμα βιασμού
Ρώτησε τη γυναίκα που κακοποιήθηκε αν προσπάθησε «να κλείσει τα πόδια της»
Εκστρατεία για την αποπομπή μιας δικαστίνας στη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς η δημόσια λειτουργός ρώτησε θύμα βιασμού αν προσπάθησε «να κλείσει τα πόδια της» όταν δεχόταν την επίθεση του βιαστή.
Η δικαστής Μαρία ντελ Κάρμεν Μολίνα Μανσίγια κατηγορείται για «επιθετική και προσβλητική» εξέταση της μάρτυρος τη στιγμή που περιέγραφε πώς συνέβη η σωματική και σεξουαλική κακοποίησή της. «Έκλεισες τα πόδια σου και τα γεννητικά σου όργανα;», ήταν η αδιανόητη ερώτηση της Έδρας.
Η Ένωση Κλάρα Καμοαμόρ, η οποία υπερασπίζεται θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καταγγέλλει ότι η δικαστίνα επέδειξε ξεκάθαρη προκατάληψη και δυσπιστία απέναντι στο θύμα. «Η δικαστίνα δεν έκρυψε τη δυσπιστία της απέναντι στο θύμα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, της απηύθυνε συνεχείς ερωτήσεις χωρίς να της δίνει τη δυνατότητα να απαντήσει. Οι ερωτήσεις ήταν προσβλητικές και με στόχο να επηρεάσουν την υπόθεση σε βάρος του θύματος» δήλωσε η Μπλανς Εστρέλα Ρουίθ, μέλος της οργάνωσης Κλάρα Καμοαμόρ.
Σύμφωνα με την Ρουίθ δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δικαστίνα έχει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Αξιωματούχοι του Δικαστηρίου της Βιτόρια δήλωσαν στον Independent ότι η δικαστίνα δεν πρόκειται να προβεί σε σχόλιο για αυτήν την υπόθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.