- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστηρότερους ελέγχους ετοιμάζουν στα σύνορά τους οι Βαλκάνιοι και η Αυστρία
Δεύτερη συνάντηση των πέντε αρχηγών της αστυνομίας χωρίς την Ελλάδα και τη Γερμανία
Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων αποφάσισαν στη δεύτερη συνάντησή τους οι αρχηγοί αστυνομίας της χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ) και της Αυστρίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι χωρίς την Ελλάδα που αρνήθηκε να συμμετάσχει και αποτελεί συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 18 Φεβρουαρίου, όταν είχε συμφωνηθεί ο κοινός έλεγχος των προσφύγων στην Γευγελή (στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ) και ο περιορισμός του αριθμού τους με βάση τις ποσοστώσεις που αποφάσισε η Αυστρία.
Σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, δήλωσε ότι στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας ως προεδρεύουσας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ - όπως είπε - δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση η Ελλάδα και η Γερμανία.
Ο Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, πρόσθεσε ότι «κατά την συνάντηση σήμερα εξετάστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας του Ζάγκρεμπ και έγινε εκτίμηση του ρίσκου για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κίνησης των προσφύγων».
Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας τόνισε επίσης ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που διασφαλίζουν την συνοριογραμμή με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, με την αποστολή μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας - και εάν υπάρξει ανάγκη θα σταλούν και στρατιωτικές δυνάμεις.
«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο μεταναστών» τόνισε ο Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί στη Σερβία 1000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ άλλοι τόσοι περιμένουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να μπουν στη χώρα.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.