- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Την έγκρισή της έδωσε σήμερα Πέμπτη η συριακή κυβέρνηση, ώστε ο ΟΗΕ να μπορέσει να μοιράσει τρόφιμα και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαντάγια, όπου η πολιορκία του συριακού στρατού κρατάει έξι μήνες, με αποτέλεσμα 42.000 κάτοικοι να λιμοκτονούν.
«Όταν η είδηση έγινε γνωστή στους κατοίκους, μερικοί πυροβόλησαν από χαρά στον αέρα, αλλά οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τα τρόφιμα για να το πιστέψουν, γιατί οι ελπίδες διαψεύστηκαν πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Αλ Μαζ Καλαμούνι, πολίτης - δημοσιογράφος στην πόλη.
«Στην πραγματικότητα η πόλη στερείται τα πάντα.. Οι άνθρωποι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ζουν χωρίς βασικά τρόφιμα, χωρίς βασικά φάρμακα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό (...). Είδα την πείνα στα μάτια των ανθρώπων».», εξήγησε πριν από λίγες μέρες ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), περιγράφοντας τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη.
Οι βεβαιωμένοι νεκροί από πείνα είναι περίπου 20, ενώ πολλαπλάσιοι βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου. Οι κάτοικοι τρώνε γάτες, σκύλους, φύλλα και γρασίδι.
Εξάλλου, 20.000 κάτοικοι των δύο σιιτικών κοινοτήτων Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που επίσης πολιορκούνται, θα πάρουν κι αυτοί ανθρωπιστική βοήθεια.
Η τελευταία φορά που αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια είχαν μπει στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπάντανι και στα χωριά Φούα και Κεφράγια ήταν την 18η Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Αυστηρή κριτική για την μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ένα ζευγάρι παραμένει ατάραχο σε καφετέρια κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου εν μέσω επεισοδίων
Οι αντιδράσεις για τη σάτιρά του δημιουργού του «Seinfeld» και του «Curb your Enthusiasm»
Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και οι γονείς ενημερώθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους
Kαθώς καταρρέει το πολιτικό κέντρο
Γιατί το κάνει - Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν
Χαρακτήρισε τους νέους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ως άτομα με ψυχολογικά προβλήματα
Αυτοκινητοβιομηχανία και μεταλλουργία έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά
Drone κατέγραψε εικόνες καταστροφής
«Να προστατευτεί το δικαίωμα στη διαδήλωση»
Ο πρωθυπουργός Σεμπαστιέν Λεκορνύ ζητά τοπικές ή μερικές απαγορεύσεις για την προστασία καταστημάτων
Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.