Κοσμος

Στο σχολείο του ISIS: Μάθε παιδί μου να σκοτώνεις τον άπιστο (video)

Μερικές στιγμές παρανοϊκού μαθήματος

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114374-226765.jpg

To PBS παρουσίασε πριν από δύο μέρες ένα ντοκιμαντέρ για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Δυστυχώς στη δική μας ήπειρο το ντοκιμαντέρ δεν είναι διαδικτυακά διαθέσιμο (όσοι μένετε στις ΗΠΑ μπορείτε σίγουρα να το δείτε) αλλά το PBS ανέβασε περίπου 2,5 λεπτά του ντοκιμαντέρ στο Facebook. Και τι λεπτά... Είναι ο τζιχαντιστής δάσκαλος στο σχολείο και μαθαίνει σε αγοράκια και κοριτσάκια τι είναι τζιχάντ, τι καλάσνικοφ, πώς απασφαλίζεις μια χειροβομβίδα κλπ...

Αυτά που μαθαίνουν τα παιδάκια στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος θα τους φανούν χρήσιμα για να προστατέψουν την πίστη - όπως λέει ο δάσκαλος- τελικά με την ίδια τους τη ζωή. Και πριν χάσουν την ίδια τους τη ζωή χάνουν την παιδική τους ηλικία, μαθαίνοντας πώς να πυροβολούν στο κεφάλι όσους δεν βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια ενός σαλαφιστή ισλαμοφασίστα.

School of ISIS

A rare and shocking look at how ISIS fighters are infiltrating some areas of Afghanistan and taking over every aspect of local life. They even run the local schools. Watch as children as young as three learn about machine guns, grenades and jihad. (Learn more: www.pbs.org/frontline)

Posted by FRONTLINE on Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ