- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Κανονικά πτήσεις και δρομολόγια τρένων
Κλειστό το μετρό και τα δημόσια κτίρια
Η Air France αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις από και προς τη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου», ανέφερε ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου.
«Μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας έως και για την 22η Νοεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος», ενώ προσφέρει επίσης ένα βάουτσερ διάρκειας έως και ενός έτους που ισχύει «για την Air France ή την KLM ή την Hop».
Νωρίτερα ο όμιλος της American Airlines ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά.
«Αυτή τη στιγμή το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ παραμένει ανοικτό, όμως θα καθυστερήσουμε τις πτήσεις προς το Παρίσι που απομένουν έως ότου να έχουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της American Airlines Τζόσουα Φριντ. Η United Continental Holdings αντίθετα ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Παρίσι συνεχίζονται κανονικά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ οι προβλεπόμενες πτήσεις και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών συρμών θα διεξάγονται κανονικά.
Το μετρό του Παρισιού είναι κλειστό και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δημοτικά κτίρια δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να παραμείνουν κλειστά σήμερα.
photo: EPA/LAURENT DUBRULE
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Η απόφαση λαμβάνεται, όπως είπαν, στο πλαίσιο της αρχής του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 18 ετών
Επιχείρησε να σταθεί δίπλα στους παίκτες πριν απομακρυνθεί διακριτικά από τον πρόεδρο της FIFA
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.