Κοσμος

Τεστάροντας το πρώτο τρισδιάστατο και πανοραμικό πορνό

Η γαλλική εταιρία του Marc Dorcel, πρωταθλητής της πορνογραφίας στην Ευρώπη, πήγε ένα βήμα παρακάτω

112491-222742.jpg
Μυρσίνη Λιοναράκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113056-224160.jpg

Κάτι ανάμεσα από avant premiere και test drive αποφάσισε να κάνει μία γαλλική εταιρία παραγωγής πορνό ταινιών, καλώντας τα ΜΜΕ να δοκιμάσουν το νέο της καινοτομικό προϊόν: μία τσόντα εικονικής πραγματικότητας.

Είναι γνωστό ότι οι εταιρίες παραγωγής πορνό παγκοσμίως, τα 'χουν βρει σκούρα με τα ερασιτεχνικά home made βίντεο που κυκλοφορούν αβέρτα στο ίντερνετ και ψάχνουν εδώ και καιρό τρόπους να ξεχωρίσουν (βλέπε να επιβιώσουν). Η γαλλική εταιρία του Marc Dorcel που δεν θεωρείται τυχαία πρωταθλητής της πορνογραφίας στην Ευρώπη, τολμάει να καινοτομήσει με τρισδιάστατες και πανοραμικές ταινίες που θα διατίθενται online για κατέβασμα αλλά και σε VOD (Video on demand). Μιλάμε για ταινίες που οι σχετικοί της εικόνας ονομάζουν 3D και 360 μοιρών. «Μία ατομική βόμβα στην αγορά του πορνό», όπως έγραψε ένας blogger από τους τυχερούς που επιλέχτηκαν για την πρώτη προβολή.

Εκεί, σε ένα παλιό γκαράζ που έχει μετατραπεί σε λοφτ, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου γάλλοι δημοσιογράφοι και bloggers βρέθηκαν πριν λίγες μέρες καλεσμένοι της εταιρίας για να τεστάρουν το αποτέλεσμα. Ο παραγωγός τους έχει ετοιμάσει δύο βερσιόν: μία ελαφριά (AKA soft) και μία σκληρή (AKA hard) και μάλιστα τους προσφέρει την χαρά να τις δοκιμάσουν πάνω στο κρεβάτι όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. Φυσικά προϋπόθεση για να απολαύσουν το έργο είναι να φορέσουν τις φουτουριστικές αυτές κάσκες που αν και έχουν πλέον μικρύνει χάρη στην τεχνολογία και μοιάζουν κάπως με τεράστια γυαλιά, παραμένουν πολύ μα πολύ παράξενες.

image

Σαν bonus track δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους καλεσμένους να συζητήσουν και με τους πρωταγωνιστές και τους ανθρώπους της παραγωγής. Αν αντέξουν ποτέ να βγάλουν την κάσκα και να επιστρέψουν στον κανονικό κόσμο βέβαια…

Οι αναλύσεις που γράφτηκαν ήταν πολλές με πιο διασκεδαστικές αυτές των δημοσιογράφων που ασχολούνται με την τεχνολογία και που κάθονται και αραδιάζουν ένα κάρο λεπτομέρειες για τις κάμερες αγνοώντας σχεδόν ότι πρόκειται βασικά για μία κανονική τσόντα όπου γίνεται το έλα να δεις. Άλλοι πάλι στάθηκαν στις συνθήκες των γυρισμάτων και το παράδοξο ενός πρωταγωνιστή ουσιαστικά απόντα και ήθελαν κουβέντα με τις κυρίες του καστ. Γιατί στις ταινίες αυτές παίζουν βασικά γυναίκες με τον άντρα παρτενέρ να μην βρίσκεται καν στο στούντιο στα γυρίσματα.

Ο δημοσιογράφος της Liberation περιέγραψε την δική του εμπειρία ψάχνοντας να ανακαλύψει κατά πόσο μπορούν αυτές οι ταινίες να είναι πράγματι ερεθιστικές αφού «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικός στόχος του πορνό είναι να λειτουργεί σαν βοήθημα για την αυτοϊκανοποίηση». Αν και δηλώνει ότι δεν μπορεί με σιγουριά να απαντήσει στο αν η ταινία που είδε υπηρετεί τον ρόλο της, παραδέχεται ότι ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι ήταν μία ιδιαίτερα… δραστήρια ταινία. «Όλα συμβαίνουν παράλληλα. Όπου και να γύριζα το κεφάλι μου, κάτι γινόταν. Δύο γυναίκες μπροστά μου ασχολούνταν με το μόριό μου, μία δεξιά αυνανίζεται, δύο άλλες αριστερά φιλιούνται», περιγράφει για να καταλήξει ότι «Η σκηνή που η Anna Polina και η φίλη της πλησιάζουν και κινούνται ρυθμικά επάνω στο πέος του πρωταγωνιστή μοιάζει πολύ αληθινή, είναι δίπλα σου και νομίζεις ότι μπορείς πραγματικά να τις ακουμπήσεις».

image

image

Ποια είναι η Anna Polina; Γαλλίδα μοντέλο και πορνοστάρ, πολυβραβευμένη και πολυδιαφημισμένη. Και φυσικά πρωταγωνίστρια στην πρώτη αυτή τρισδιάστατη απόπειρα. Η ίδια όταν ρωτήθηκε για την εμπειρία της δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ήταν όλα πολύ περίπλοκα. «Έπρεπε να γυρίζουμε σε ένα πλάνο κάθε σκηνή και αν κάτι δεν πήγαινε καλά, να ξαναγυρίσουμε στην αρχή. Εμείς οι ηθοποιοί έπρεπε να κοιτάμε περισσότερο την κάμερα από ότι τον παρτενέρ μας αλλά ακόμα πιο δύσκολο ήταν για τον ίδιο. Με αυτήν την κάσκα στο κεφάλι, δεν έβλεπε τίποτα και έπρεπε να παίζει μέσα στο μαύρο». Ο υποδιευθυντής της εταιρίας συμπληρώνει ότι επειδή γνώριζαν ότι δεν θα ήταν εύκολη διαδικασία για τον πρωταγωνιστή, είχαν προβλέψει να υπάρχει αντικαταστάτης σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε.

image

Για κάποιους δημοσιογράφους η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία περιείχε αρκετή αμηχανία αλλά και αρνητικά. «Ο θεατής φαίνεται να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα στο σώμα κάποιου άλλου και αυτό δίνει μία παράδοξη αίσθηση παθητικότητας σε σχέση με ό,τι συμβαίνει γύρω», σημειώνουν. «Δεν μπορείς να κουνηθείς, ούτε να παρέμβεις ενώ τελικά η κάσκα που είναι το μέσο, μας εμποδίζει να δούμε το ίδιο μας το σώμα». Όχι ότι και οι συνθήκες στο test drive αυτό ήταν και οι καλύτερες για να απολαύσεις πορνό. «Υπήρχαν καμιά 20αριά άνθρωποι γύρω μας που συζητούσαν και η ατμόσφαιρα δεν ήταν και πολύ ερωτική, ούτε σου επέτρεπε ουσιαστικά να ερεθιστείς. Ίσως αν ήμουν μόνος σε ένα δωμάτιο με την κάσκα μου να ήταν αλλιώς όλο αυτό αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος», παραδέχεται ένας δημοσιογράφος. Αλλά και αυτή η κάσκα δεν βολεύει με τίποτα. Η απεσταλμένη του Nouvel Observateur γράφει: «Φανταστείτε να βλέπετε την ταινία με τον σύντροφό σας. Όσο και να σας εξιτάρει, να σας δίνει ιδέες, άμα βγάλετε την κάσκα χάνονται όλα. Άσε που γυρίζεις το κεφάλι να δεις το αντικείμενο του πόθου και αντ’αυτού βλέπεις κάτι τεράστια και αστεία 3D γυαλιά στη μούρη του!»

image

image

Η εταιρία γνωρίζει καλά τα μειονεκτήματα της παραγωγής και πιστεύει ότι οι ταινίες θα είναι πιο ολοκληρωμένες όταν θα συνοδεύονται από ειδικά sex toys για την ικανοποίηση των ανδρών. Κάποιος ρώτησε αν υπάρχουν σχέδια για ταινίες που να απευθύνονται στο γυναικείο κοινό και η κουβέντα άναψε. Η Anna Polina κουνώντας χαριτωμένα μα και λίγο αδιάφορα τους ώμους απάντησε «Μπα δε νομίζω, δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη αγορά». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ