- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με μαχητές από το «Μέτωπο Αλ Νόσρα», δηλαδή το βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, πρότεινε ο κ. Ντέιβιντ Πετρέους να συμμαχήσουν οι ΗΠΑ.
Λεπτομερέστερα, ο 62άχρονος κ. Πετρέους, στρατηγός σε αποστρατεία, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και πρώην διευθυντής της CIA, είπε στο CNN: «Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε ή να απορροφήσουμε το 'Μέτωπο Αλ Νόσρα'… Όμως ορισμένοι μαχητές εντάχθηκαν εκεί μάλλον καιροσκοπικά, παρά λόγω ιδεολογίας»… Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) όσους «θέλουν να αποκηρύξουν το ‘Μέτωπο Αλ Νόσρα’ και να ταχτούν με τη μετριοπαθή αντιπολίτευση (που μάχεται) εναντίον του ‘Αλ Νόσρα’, του ΙΚ και του (καθεστώτος του Σύρου προέδρου) Μπασάρ Αλ Άσαντ».
Η δήλωσα αυτή ακολούθησε τη δημοσίευση ενός e-άρθρου στο «Daily Beast» με ανάλογο περιεχόμενο, πάλι από τον ίδιο συντάκτη, όπου αναφερόταν ωστόσο ότι θα ήταν ιστορική ειρωνεία η συνεργασία με μέλη της Αλ Κάιντα -της οργάνωσης που είχε οργανώσει τις αερο-επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.
Στο μεταξύ, έγινε εξάλλου γνωστό πως πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν την ιδέα του Πετρέους πολιτικά τοξική, ανεφάρμοστη και επικίνδυνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.