- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Προφυλακίστηκε ο συλληφθείς για την επίθεση στο τρένο Thalys
«Στοχευμένο και προμελετημένο» το σχέδιο του δράστη σύμφωνα με τον εισαγγελέα
Την προφυλάκιση του νεαρού Μαροκινού Αγιούμπ Ελ Χαζάνι αποφάσισε η γαλλική εισαγγελέα για την επίθεση που σχεδίαζε στην υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι. Ο νεαρός κρίθηκε προφυλακιστέος για απόπειρα δολοφονιών, συνωμοσία και κατοχή όπλων, όλα σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή.
Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν εκτίμησε πως από τις πρώτες έρευνες μπόρεσαν να αποδείξουν πως το σχέδιο του 25χρονου επιτιθέμενου έμοιαζε «στοχευμένο και προμελετημένο». Ο ύποπτος αρνείται το εις βάρος του κατηγορητήριο τονίζοντας ότι στόχος του ήταν η ληστεία και όχι η τρομοκρατία. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «προϊόν φαντασίας» τις αρνήσεις του υπόπτου, που μάλιστα υποστηρίζει ότι βρήκε τυχαία τα όπλα (σ.σ. καλάσνικοφ και πιστόλι) σε ένα πάρκο των Βρυξελλών όπου κοιμόταν μαζί με άλλους αστέγους.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι επιβάτες της υπερταχείας Thalys που εξουδετέρωσαν την Παρασκευή έναν βαριά οπλισμένο Μαροκινό απέτρεψαν μια σφαγή και τραγωδία, απονέμοντας σε τέσσερις από αυτούς, τρεις Αμερικανούς και έναν Βρετανό, τη διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής. «Το βράδυ της Παρασκευής, ένα άτομο αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίθεση στο Thalys. Είχε αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να προκαλέσει μια πραγματική σφαγή. Και αυτό θα είχε κάνει αν δεν τον είχατε ακινητοποιήσει, αναλαμβάνοντας κάθε κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τη ζωή σας», δήλωσε ο κ. Ολάντ στη διάρκεια επίσημης τελετής.
ΦΩΤΟ: EPA/PASCAL BONNIERE FRANCE OUT, CORBIS OUT, EPA/YOAN VALAT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.