Κοσμος

Quadriga: Το νέο όνομα της τρόικας

Τι αναφέρει το πρακτορείο MNI και ποιος το σκέφτηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103867-206321.jpg

Σε Quadriga μετονομάζεται η τρόικα όπως αναφέρει το πρακτορείο MNI. Σύμφωνα με το ΜΝΙ που επικαλείται κοινοτικές πηγές η νέα σύνθεση των θεσμών λόγω της προσθήκης εκπροσώπου του ESM θα ονομάζεται Quadriga.

«To όνομα Quadriga αποτελεί έμπνευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το νέο ελληνικό πρότζεκτ» δήλωσε πηγή της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «η πλευρά της ΕΕ είναι λίγο νευρική μη γνωρίζοντας τη στάση του ΔΝΤ».

Παράλληλα, πηγές της Ε.Ε. σημειώνουν ότι το δάνειο προς την Ελλάδα μπορεί να φτάσει τα 90 δισ ευρώ για να αντιμετωπιστεί το χρέος.

Τα κλιμάκια της Ε.Ε., τονίζει το MNI, έχουν λάβει οδηγίες να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις έως τις 10 Αυγούστου. Τέλος το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στις χώρες της Ευρωζώνης για περαιτέρω προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας τον Αύγουστο.


Η Quadriga είναι το τέθριππο, ένα άρμα με τέσσερα άλογα. Κατά την αρχαιότητα, το τέθριππο είχε δύο μεσαία άλογα, τα οποία ονομάζονταν ζυγίοι, και δύο ακραία, τα οποία αποκαλούνταν είτε σειραίοι, είτε σειροφόροι, είτε παρηόροι. Το χρησιμοποιούσαν ιδίως στις αρματοδρομίες της Ολυμπίας. Αρχικά τα άλογα ήταν ενήλικα, από το 384 π.Χ. όμως καθιερώθηκαν και αρματοδρομίες με νεαρά άλογα (πώλους). Το μήκος της διαδρομής για τα κανονικά άλογα ήταν περίπου 13 χλμ. και για τους πώλους γύρω στα 9 χλμ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ