Κοσμος

Αυστρία: Αλλού η Βουλή, αλλού ο λαός

Αντιφάσεις στο ελληνικό ζήτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103640-205908.jpg

Αντιφατική είναι η στάση της Αυστρίας στο ελληνικό ζήτημα, αφού άλλα λέει η κοινή γνώμη και άλλα η κυβέρνηση και η Βουλή.

Λεπτομερέστερα, κατά του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται το 69% των Αυστριακών: σύμφωνα με δημοσκόπηση της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης (το 43% θεωρεί τη συνέχιση της παροχής βοήθειας εντελώς απαράδεκτη και το 26% απαράδεκτη), ενώ το 52% δεν πιστεύει ότι θα επιστραφούν στην Αυστρία τα χρήματα που έχει διαθέσει μέχρι τώρα για την Ελλάδα.

Από την άλλη, η Βουλή ενέκρινε να εξουσιοδοτηθεί ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών κ. Χανς Γέριγκ Σέλινγκ (φωτογραφία)  για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις στήριξης της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό), ενώ καταψήφισαν το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελεύθερων, οι Πράσινοι, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και η «Ομάδα Στρόναχ» του πολυεκατομμυριούχου Αυστρο-Καναδού επιχειρηματία, Φρανκ Στρόναχ.

Εξάλλου, την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών της χώρας κ. Ρούντολφ Χούντσντορφερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην καθολική εφημερίδα «Ντερ Ζόνταγκ». Ο κ. Χούντσντορφερ θα είναι πιθανότατα ο υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ