COVID 19

Αίρονται τα μέτρα προστασίας για Covid - Μη υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιτροπή Λοιμώξεων: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ
Επιτροπή Λοιμώξεων: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Κορωνοϊός: Τέλος στα μέτρα προστασίας με εξαίρεση τις υγειονομικές δομές - Δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της ατομικής μάσκας προστασίας έναντι του κορωνοϊού σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειάς της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.

Σε σχετική γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρει τα εξής: «Στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων. Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ