- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νιούκαστλ: Τίτλος μετά από 71 χρόνια - Κέρδισε 2-1 την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ
Είχε κατακτήσει εκτός νησιού το UEFA το 1969
Νιούκαστλ: Τίτλος μετά από 71 χρόνια - Κέρδισε 2-1 την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ
Εβδομήντα χρόνια ήταν πολλά, πάρα πολλά, χωρίς εγχώριο τίτλο για τη Νιούκαστλ. Η «κατάρα» από το 1955 και μετά, με την κατάκτηση τότε του Κυπέλλου Αγγλίας, «έσπασε» απόψε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, όπου η ομάδα του Εντι Χάου επιβλήθηκε πέρα για πέρα δίκαια της Λίβερπουλ με 2-1 και πήρε πανάξια, μέσα σε μία «κολασμένη» ατμόσφαιρα που είχαν φτιάξει οι οπαδοί της, το League Cup Αγγλίας.
Η Νιουκάστλ από την αρχή του τελικού έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το τρόπαιο, το διεκδίκησε με μεγαλύτερο πάθος και οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι σε όλες τις μπάλες, ήταν τελικά αυτή που το κατέκτησε. Θα περίμενε κανείς ότι το συγκρότημα του Άρνε Σλοτ θα παρουσιαζόταν πιο «πεινασμένο», μετά και την απογοήτευση που έφερε ο πρόσφατος αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» του Champions League, για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην «εποχή» του Ολλανδού τεχνικού στο «τιμόνι» του.
Απέτυχε, όμως, και στο δεύτερο στόχο που είχε. Μετά το Champions League, ήρθε και η «αποκαθήλωση» στο League Cup, και πλέον, ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει είναι το πρωτάθλημα Αγγλίας. Εκεί, όπου βρίσκεται στο +12 από την Άρσεναλ και μοιάζει να το έχει «κλειδώσει».
Τα γκολ των Μπερν (45') και Ίσακ (52') χάρισαν στις «καρακάξες» τον πρώτο εγχώριο τίτλο για τη σεζόν 2024/2025, παρότι οι «κόκκινοι» μείωσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κιέζα. Έστω κι αν απέναντί τους είχαν μια ομάδα με 10 τρόπαια στις 16 (με τη σημερινή) παρουσίες της σε καταληκτικό αγώνα και ήταν το (λογικό) φαβορί για το back to back (πέρυσι το είχαν πάρει με το 1-0 επί της Τσέλσι στην παράταση).
Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τους «ανθρακωρύχους» να κατακτήσουν τον «παρθενικό» τίτλο στην Ιστορία τους στη διοργάνωση, στην τρίτη τους παρουσία σε τελικό κι έχοντας ηττηθεί στις δύο προηγούμενες, το 1976 από τη Μάντσεστερ Σίτι και το 2023 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αυτό που τους έδωσε μεγαλύτερη ώθηση απόψη ήταν η προσμονή των 70 ετών από την τελευταία φορά που ο σύλλογος είχε πάρει κάποιο τρόπαιο στο Νησί και συγκεκριμένα το Κύπελλο Αγγλίας (1955). Έκτοτε η Νιούκαστλ πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της μόνο το Κύπελλο Εκθέσεων της σεζόν 1968-69, διοργάνωση που ήταν ο πρόδρομος του Κυπέλλου UEFA (σ.σ. νυν Europa League).
Οι ενδεκάδες:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Αρνε Σλοτ): Κέλεχερ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Κονατέ (57' Τζόουνς), Ρόμπερτσον, Χράφενμπερχ (74' Κιέζα), Μακ Άλιστερ (67' Χάκπο), Σαλάχ, Σόμποσλαϊ, Ντίας (74' Έλιοτ), Ζότα (56' Νούνιες)
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπερν, Λιβραμέντο, Γκιμαράες, Τονάλι, Ζοέλιντον, Μέρφι, Ίσακ (81' Γουίλσον), Μπαρνς (81' Γουίλοκ)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άσος της Βαλένθια επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και στο ισπανικό πρωτάθλημα
Mετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια
Μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία τoυ βρετανικού ποδοσφαίρου
O ποδοσφαιριστής πέθανε σε ηλικία 33 ετών
Mίλησε σε έντονο ύφος στους παίκτες
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου
Ο Έλληνας σούπερ σταρ συνάντησε την Σελίν Ντέπτ και τον σύντροφό της, Μισέλ Καλεμπό
Το παράδοξο του Τζέρεμι Σόχαν
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Σε έναν συγκλονιστικό τελικό
Η βάση αυτής της σχέσης χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990
Παρελθόν ο Ολλανδός τεχνικός μετά την απογοητευτική πέμπτη θέση - Το φαβορί για τον πάγκο
Ένας αναλυτικός οδηγός για τη σπουδαία μάχη στη Βουδαπέστη - Προϊστορία, τακτική και τα πρόσωπα-κλειδιά
Πρόκειται για την 20η φορά που σημειώνει τέτοιο ρεκόρ
Η ανάρτηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
Ξεπέρασε το δικό του άλμα στα 8.46μ. που είχε κάνει στο Diamond League της Σιάμεν
Η ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ
Η ανάρτηση του Greek Freak
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.