Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Το 7ο αστέρι στη φανέλα του

Με MVP και μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα

thodoros-soumas.jpg
Θόδωρος Σούμας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Final 4 το 7ο αστέρι-πρωτάθλημά του της Ευρωλίγκας
© Eurokinissi

Παναθηναϊκός: Η νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 7ο αστέρι στη φανέλα του

Με μια μεστή και πολύ δυναμική κι ώριμη εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός κατανίκησε στο β΄ ημίχρονο την υπερπλήρη υπερομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, με διαφορά 15 πόντων, δηλαδή 95-80! Στον ημιτελικό της Παρασκευής, η Ρεάλ κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό στο α΄ ημίχρονο και έπεισε πολλούς πως θα ξανασηκώσει όπως πέρσι το τρόπαιο... Μπήκε με πολύ αέρα και σιγουριά στον τελικό βάζοντας σειρά τριπόντων όπως έκανε στην αρχή του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως δεν επιβλήθηκε και πνευματικά, γιατί ο Παναθηναϊκός μετά από λίγο, στο 2ο δεκάλεπτο αντέδρασε, κυρίως με τους Ναν και Παπαπέτρου. Ο σπουδαίος Αμερικανός γκαρντ Ναν, από το ΝΒΑ, έκανε όμως 2 φάουλ στο 1ο δεκάλεπτο και ο Αταμάν δυστυχώς δεν τον έβγαλε για να τον προφυλάξει. Σε λίγο, μέσα στο 1ο δεκάλεπτο έκανε και το τρίτο του φάουλ βγαίνοντας αναπόφευκτα από το παιχνίδι για πολλή ώρα…

Παναθηναϊκός: Ένα μαγικό βράδυ στο Βερολίνο

Μα ο ΠΑΟ είχε ξεψαρώσει, έπαιξε στο 2ο δεκάλεπτο με δυναμισμό. Το ημίχρονο τελείωσε με 5π υπέρ της Ρεάλ.

Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟ αντεπιτέθηκε σκληραίνοντας πολύ την άμυνά του και δυσκολεύοντας την αέρινη άμυνα της Ρεάλ. Ο ΠΑΟ όμως βασίστηκε στη σκληροτράχηλη άμυνά του και το πείσμα και πάθος των παικτών του που έδωσαν όλοι από κάτι. Ο Σλούκας είχε πάρει μπροστά σε επίθεση και οργάνωση, ο Λεσόρ το ίδιο, δείχνοντας τα δόντια του με ισχυρή θέληση για νίκη. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν, ο Ισπανός φόργουορντ Χουάντσο Χερναγκόμεθ, ο νεαρός γκαρντ Καλαϊντζάκης, ο Μήτογλου κ.α… Κυνηγούσαν τη μπάλα με ένταση και αυτοπεποίθηση. Ο Αταμάν αλλάζοντας πεντάδες με ευελιξία, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, με επιτυχία! Οι παίκτες της Ρεάλ ενώ στην αρχή πίστευαν στη νίκη, κατόπιν έχασαν την πίστη τους και το ηθικό τους έπεσε, το άγχος ολοένα τους κυρίευε περισσότερο και έχαναν σουτ κι έκαναν λάθη. Οι ψηλοί τους και ο καλός Αργεντίνος πλεϊμέικερ Καμπάτσο συσσώρευσαν πολλά φάουλ και σταδιακά εγκατέλειψαν το ματς. Στο τέλος η διαφορά υπέρ του ΠΑΟ μεγάλωσε πολύ και αυτός, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, τη διεύρυνε. Ο Παναθηναϊκός πήρε 37 ριμπ. όπου υπερίσχυσε, και είχε 54,5% στα τρίποντα!!

Ο κυριαρχικός, σώφρων ηγέτης  Κώστας Σλούκας είχε 24 πόντους με 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 8/9 βολές και 3 ασίστ. Ο Κέντρικ Ναν 21 πόντους, ο Γάλλος σέντερ-δυναμίτης  Ματίας Λεσόρ  είχε 17π  και 6 ριμπάουντ. Ο πολύ καλός αμυντικά κι επιθετικά, Αφροαμερικανός γκαρντ, Τζέριαν Γκραντ  είχε 11π, 6 ριμπ. και 5 ασίστ και ο Μήτογλου 8π με 2/2 τρίποντα. Από την προικισμένη Ρεάλ που στο β΄ημίχρονο καταλήφθηκε από στρες, έπαιξαν καλά ο Βόσνιος γκαρντ Μούσα, ο Καμπάτσο, ο βετεράνος Ισπανός πλεϊμέικερ Ροντρίγκεθ, ο Γάλλος σέντερ Πουαριέ, ο νεαρός ψηλός Ντιαγκέ και ο Κροάτης φόργουορντ  Χεζόνια. Η υψηλή ποιότητα των παικτών της Ρεάλ καθιστά πιο περιφανή τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.