Αθλητισμος

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα οι Γερμανοί

Οι Βεστφαλοί έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φίλκρουγκ πλασάρει για το 1-0 της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα οι Γερμανοί © EPA

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα οι Γερμανοί - Οι Βεστφαλοί έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό

Τεράστια νίκη με 1-0 πήρε η Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Champions League. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν των Παριζιάνων στη Γερμανία και πήραν ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης.

Το πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκει στη Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί μόλις στο 14' έκαναν αισθητοί την παρουσία τους στα καρέ του Ντοναρούμα, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» σε σουτ του Σάμπιτσερ. Η Ντόρτμουντ συνέχιζε να πιέζει και παρά την ισορροπία που επικράτησε για τα επόμενα λεπτά, στο 36' βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα.

Ο Σλότερμπεργκ τροφοδότησε τον Φίλκρουγκ κι εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0 υπέρ της Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί συνέχισαν το... σφυροκόπημα και στο 44' έφτασαν μία ανάσα από το 2-0 αλλά ο Ντοναρούμα είπε «όχι» στον Σάμπιτσερ που δοκίμασε το πόδι του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε πιο δυναμικά. Στο 51' ο Κιλιάν Εμπαπέ προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήταν η σειρά του Χακίμι να σημαδέψει το δοκάρι, που στέρησε ξανά την ισοφάριση από τους Παριζιάνους. Τρία λεπτά μετά, ο Εμπαπέ έγινε ξανά απειλητικός αλλά ο Κόμπελ με εξαιρετική απόκρουση κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στο 56' ο Μαρκίνιος βρήκε τον Ρουίζ μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να ισορροπήσει και να αυξήσει την πίεσή της και μέσα σε έξι λεπτά έχασε τρεις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 60' ο Φίλκρουγκ δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά άουτ. Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να εκμαιεύσει το πέναλτι στο 63' αλλά ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 66' ο Φίλκρουγκ σηκώθηκε για κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72' ο Ντεμπελέ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του δεν δυσκόλεψε τον Κόμπελ. Ο Γάλλος αστέρας στο 80' έφτασε ξανά μία ανάσα από το 1-1 αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά.

Λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόμπελ πέρασε και το σουτ του Βιτίνια στο 82ο λεπτό, με την Παρί να αυξάνει την πίεσή της για το 1-1. Στο 84' ο Μπραντ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του κόπηκε από την άμυνα των Παριζιάνων. Η Παρί προσπάθησε να «κλέψει» την ισοπαλία αλλά ο Φαμπιάν Ρουίζ δεν βρήκε στόχο με την κεφαλιά του στο 87'. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι στην ροή του παιχνιδιού και η Ντόρτμουντ πήρε την σπουδαία αυτή νίκη.

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν, οι λεπτομέρειες

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Μάατσεν, Σλότερμπεργκ, Χούμελς, Ρίερσον (Βολφ), Σάμπιτσερ, Τσαν, Σάντσο, Μπραντ (Ενμέτσα), Αντεγέμι (Ρόις), Φίλκρουγκ (Μουκοκό)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερνάντες (Μπεράλντο), Μέντες, Ζάιρε-Έμερι, Βιτίνια, Ρουίζ, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Μπαρκόλα (Κόλο-Μουανί)

Το «δέντρο» του τουρνουά

Cup tree provided by Sofascore

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.