Αθλητισμος

Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο του Χερμάν Μπούργκος για τον Γιαμάλ: «Θα καταλήξει στα φανάρια»

Ο πρώην προπονητής του Άρη απολύθηκε από τη θέση του σχολιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπούργκος: Αντιδράσεις για το σχόλιο για τον Λαμίν Γιαμάλ
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Xερμάν Μπούργκος: Αντιδράσεις για το σχόλιο για τον Λαμίν Γιαμάλ

Ο άλλοτε προπονητής του Άρη Χερμάν Μπούργκος έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο για τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα το οποίο οδήγησε στην απόλυση του.

Ο Αργεντίνος που εργαζόταν για την τηλεόραση Movistar ως σχολιαστής, βλέποντας τον Γιαμάλ στην προθέρμανση πριν το ματς Παρί Σαιν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα είπε «Αν δεν πάει καλά γι' αυτόν, μπορεί να καταλήξει σε φανάρια».

«Η Movistar Plus+ καταδικάζει κάθε είδους διάκριση και δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους σχόλια από κανέναν από τους υπαλλήλους ή τους συνεργάτες που συνδέονται με την πλατφόρμα», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας την Πέμπτη.

Το σχόλιο, το οποίο ερμηνεύτηκε ως αναφορά σε ανθρώπους που κάνουν παραστάσεις στα φανάρια και ζητούν χρήματα από τους οδηγούς, έγινε πριν από τη νίκη της Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό με την PSG την Τετάρτη.

«Ήταν ένα σχόλιο που έγινε χωρίς να θέλω να πληγώσω κανέναν. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο, τίποτα άλλο. Αν αισθάνθηκε προσβεβλημένος, λυπάμαι και ζητώ δημόσια συγγνώμη», δήλωσε.

Ο 54χρονος Μπούργος, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κέρδισε 35 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής και πέρασε έξι χρόνια στην Ισπανία με τη Μαγιόρκα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γιαμάλ, 16 ετών, γεννήθηκε στην Ισπανία από γονείς από το Μαρόκο και την Ισημερινή Γουινέα. Ο ακραίος επιθετικός, που έχει ήδη έξι συμμετοχές με την Ισπανία, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε προημιτελικό Champions League κατά τη διάρκεια της νίκης της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ