Αθλητισμος

Ο ποδοσφαιριστής Josh Cavallo έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφο του εντός γηπέδου

O Aυστράλος έγινε το 2021 ο πρώτος ανοικτά γκέι παίκτης στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Josh Cavallo: Έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφο του εντός γηπέδου
© Courtney Pedler/Adelaide United

Josh Cavallo: Εκανε πρόταση γάμου στον σύντροφο του εντός γηπέδου της Adelaide United

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής Josh Cavallo, ο οποίος το 2021 έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης πρώτης κατηγορίας στον κόσμο, αρραβωνιάστηκε τον σύντροφό του, Leighton Morrell, αφού του έκανε πρόταση γάμου στον αγωνιστικό χώρο της έδρας της Adelaide United.

Ο Καβάλο έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς πριν από τρία χρόνια, όταν έκανε το outing του δημοσίως, ανακοινώνοντας ότι ήταν «έτοιμος να μιλήσω για κάτι προσωπικό».

Την Πέμπτη ο Cavallo ευχαρίστησε τον σύλλογό του της A-League για την υποστήριξή του από τότε που έκανε το coming out του και την επακόλουθη υπεράσπισή του για τα δικαιώματα των LGBTQ+, καθώς και για τη βοήθεια για να κάνει την πρόταση στο γήπεδό τους, το Coopers Stadium.

«Η ατελείωτη υποστήριξή σας σήμαινε τόσα πολλά για μένα», ανέφερε  για τη Γιουνάιτεντ στην ανάρτησή του στο Instagram που ανακοίνωσε τον αρραβώνα. «Μου προσφέρατε έναν ασφαλή χώρο στο ποδόσφαιρο, έναν χώρο που ούτε στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να είναι εφικτός, και με ενθαρρύνατε να ζω την καθημερινότητα της ζωής μου αυθεντικά. Ένιωσα σωστό να μοιραστώ αυτή την ξεχωριστή στιγμή στο γήπεδο, όπου ξεκίνησαν όλα».

Ο Cavallo δεν είναι πλέον ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, αφού ο Jake Daniels της Blackpool το αποκάλυψε το 2022 και ο διεθνής Τσέχος Jacub Jankto δημοσιοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλος τον Φεβρουάριο του 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ