Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας

Ποια είναι η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας
Οι νέες ενδυμασίες των Iερειών της Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι νέες ενδυμασίες των Iερειών, της Ολυμπιακής ομάδας, η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης

Σε μία λαμπερή εκδήλωση στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ΕΟΕ παρουσίασε τη νέα Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, το νέο συνθέτη των Τελετών Αφής της Φλόγας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τις νέες ενδυμασίες των Ιερειών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czssl7ozewrd)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα

Επίσης παρουσιάστηκαν από έξι αθλητές και αθλήτριες, τα ρούχα της εταιρείας 4F που θα φορέσει η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που ευχαρίστησε πρωτίστως τους χορηγούς: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είστε σήμερα εδώ, όλοι οι άνθρωποι, οι εταιρείες και οι φορείς, που έχετε στηρίξει και συνεχίζετε να στηρίζετε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην προσπάθεια που κάνει να βοηθά τους αθλητές υψηλού επιπέδου να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όλοι εσείς που μοιράζεστε έμπρακτα και ουσιαστικά την προσμονή και τον ενθουσιασμό μας. Και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Όμως, αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι, ένα απλό ευχαριστώ δεν αρκεί για όλα έχετε προσφέρει. Σας προσκαλέσαμε σήμερα για να εκφράσουμε από κοντά την ευγνωμοσύνη μας και να σας τιμήσουμε καθώς χωρίς τη δική σας συνεισφορά δεν θα είχαμε καταφέρει να ενισχύσουμε περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες στην Ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Και τα νούμερα αυτά, δεν είναι απλοί αριθμοί ή και ενδεχόμενες διακρίσεις. Είναι κόποι δεκαετιών, στερήσεις και σκληρή προσπάθεια. Είναι, πάνω απ’ όλα, όνειρα νέων αθλητών, που σηκώνουν καθημερινά την Ελλάδα ψηλότερα».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας
© ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ/ EUROKINISSI

Γιάννης Βρούτσης: Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς ΔΟΕ

Στην εκδήλωση που παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού: «Εκτός από τους 15 TΟΡ χορηγούς ΔΟΕ, επί ελληνικού εδάφους πετύχαμε να έχουμε μαζί μας: πέντε χρυσούς χορηγούς, δύο μεγάλους χορηγούς, 16 υποστηρικτές, τέσσερα συνεργαζόμενα ιδρύματα, τρεις ακαδημαϊκούς συνεργάτες, τη NOVA ως Χρυσό χορηγό επικοινωνίας καθώς και τέσσερις χορηγούς που θα συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη της ομάδας μας στο Παρίσι , σύνολο 35 χορηγοί. Επιπλέον, περισσότερες από 60 απευθείας χορηγίες στους αθλητές μας, κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος “Υιοθετήστε έναν αθλητή” που ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡΙΟ, από μια ιδέα του Προέδρου κύριου Σπύρου Καπράλου και που εκ των αποτελεσμάτων γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Σκοπίμως άφησα για το τέλος, 2 χορηγίες “ειδικού σκοπού”, όπως θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε. Την χρυσή χορηγία του ομίλου Μυτιληναίου που μαζί με τις χορηγίες των εταιριών ΣΙΔΕΝΟΡ και ΝΟΕ, οδήγησαν στην επανατοποθέτηση των εμβληματικών Ολυμπιακών Κύκλων στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και την διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια, κα Μαίρη Κατράντζου».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας
© ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI

Ακολούθησε η βράβευση όλων των χορηγών και των υποστηρικτών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και όλων όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι», με τις συγκεκριμένες βραβεύσεις να γίνονται από αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

olubiakoi-agones-2024-oi-nees-endumasies
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η βραβευμένη ηθοποιός Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια

Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης παρουσίασε τη νέα Πρωθιέρεια, τη βραβευμένη ηθοποιό Μαίρη Μηνά και το νέο μουσικοσυνθέτη, τον καταξιωμένο διεθνώς Δημήτρη Παπαδημητρίου και ανακοίνωσε ότι στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι: «η δική μας Νάνα Μούσχουρη, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, η διεθνούς φήμης σοπράνο Joyce DiDonato, η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος. Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός, τα Μουσικά Σύνολα και η χορωδία της ΕΡΤ, Παιδικές χορωδίες, η γυναικεία χορωδία CHORES και η WolvesTeam».

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη Χορογράφο των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμι Ιγνατίου, τίμησε την προηγούμενη Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, τον συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα και τη σχεδιάστρια των Στολών Ελένη Κυριάκου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Iερειών και της Ομάδας
Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά © ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI

Το χειροκρότημα απέσπασαν οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών

Με ένα δρώμενο από δύο Ιέρειες κι έναν Κούρο, παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών στις Τελετές της Φλόγας που απέσπασαν το χειροκρότημα όλων. Τις νέες ενδυμασίες που έχουν πολλά αρχαιοελληνικά στοιχεία, δημιούργησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου που τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκο Ιατρού.

Επίσης έγινε η παρουσίαση του αθλητικού ρουχισμού της εταιρείας 4F που θα ντύσει την Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Σε ρόλο μοντέλου οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη (καλλιτεχνική κολύμβηση), Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο), Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία), Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Δημήτρης Μάρκος (κολύμβηση) και Μάνος Ζερδεβάς (υδατοσφαίριση).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ