Αθλητισμος

Η εντυπωσιακή νωπογραφία του Ugo Gattoni για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Του πήρε πάνω από 2.000 ώρες για να τη φτιάξει

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εντυπωσιακή νωπογραφία του Ugo Gattoni για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η εντυπωσιακή νωπογραφία του Ugo Gattoni για τους Ολυμπιακούς Αγώνες © Instagram

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή νωπογραφία του Ugo Gattoni - Του πήρε πάνω από 2.000 ώρες για να τη φτιάξει

Κατόπιν προσκλήσεως από την Οργανωτική Επιτροπή, ο εικονογράφος Ugo Gattoni δημιούργησε μια «νωπογραφία», τιμώντας τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι του 2024 στην Πόλη του Φωτός. Μετά από 2.000 ώρες εργασίας, ο καλλιτέχνης δημιούργησε με λεπτομέρεια ένα πλούσιο και χαρωπό σύμπαν, σε δύο διακριτές αφίσες κάθε μία εκ των οποίων αιχμαλωτίζει το πνεύμα του Ολυμπισμού και του Παραολυμπισμού αντιστοίχως.

Οι αφίσες Paris 2024 βρίθουν περίτεχνων λεπτομερειών· πολλαπλά επίπεδα αφηγήσεων, από μια ευρεία επισκόπηση μέχρι κρυμμένες ιστορίες που αποκαλύπτονται μετά από κοντινή εξέταση. Το έργο μεταμορφώνει το Παρίσι σε ένα φανταστικό αθλητικο-κεντρικό αστικό τοπίο όπου εμβληματικά τοπόσημα αναμειγνύονται με αθλητική ενέργεια. Εγκαταλείποντας την παράδοση, το Paris 2024 παρουσιάζει μία μόνον «νωπογραφία», ενσωματώνοντας ποικίλα στοιχεία και σύμβολα που είναι συνώνυμα με τους Αγώνες, περιλαμβανομένων των Ολυμπιακών Δακτυλίων, μασκότ και τοπόσημων όπως ο Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας.

Επιπλέον, πολλά αθλήματα αναπαρίστανται στις αφίσες, ιδιαιτέρως τα τέσσερα νέα που το Paris 2024 πρόσθεσε στο πρόγραμμά του: breaking, sport climbing, skateboarding και surfing. Αντλώντας έμπνευση από αρ ντεκό επιρροές, οι αφίσες γεφυρώνουν την ιστορική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι του 1900 και του 1924 με τον ενθουσιασμό για τους αναμενόμενους του φετινού καλοκαιριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.