Αθλητισμος

Τον Μάιο η δίκη του Ζβέρεφ για ενδοοικογενειακή βία

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον Μάιο η δίκη του Ζβέρεφ για ενδοοικογενειακή βία
Τον Μάιο η δίκη του Ζβέρεφ για ενδοοικογενειακή βία © EPA

Ζβέρεφ: Τον Μάιο η δίκη του για ενδοοικογενειακή βία - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης

Η δίκη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία κατά πρώην συντρόφου του, θ' αρχίσει στις 31 Μαΐου στο Βερολίνο, όπως έγινε γνωστό από το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης.

Ο 26χρονος τενίστας, ο οποίος συμμετέχει στο Australian Open, είχε προσβάλει στο δικαστήριο ποινική απόφαση του ίδιου δικαστηρίου που του επέβαλε πρόστιμο 450.000 ευρώ τον Οκτώβριο για «επίθεση». Οκτώ ημερομηνίες ακρόασης έχουν προγραμματιστεί από τώρα έως τον Ιούλιο, πρόσθεσε το περιφερειακό δικαστήριο Tiergarten.

Ωστόσο, δεν έχει ζητηθεί ακόμη διά ζώσης εμφάνιση, επομένως ο Ζβέρεφ θα μπορεί να εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του προς το παρόν, χωρίς να μεταβεί στο Βερολίνο.

Ο Ζβέρεφ (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη), κατηγορείται ότι, τον Μάιο του 2020 στο Βερολίνο, «κακομεταχειρίστηκε σωματικά μια γυναίκα κατά την διάρκεια ενός καυγά και ότι είχε βλάψει την υγεία της», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η νομική διαδικασία δεν αναφέρει το όνομα της καταγγέλουσας. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για την πρώην σύντροφο του, Μπρέντα Πατέα.

Το δικηγορικό γραφείο Schertz Bergmann, που εκπροσωπεί τον παίκτη, επιβεβαίωσε με την ευκαιρία ότι τα γεγονότα που περιγράφει η κ. Πατέα «και που αποτελούν τη μοναδική βάση για την διαδικασία έχουν ήδη απορριφθεί από ιατρική έκθεση».

Ο Ζβέρεφ υποστηρίζει την αθωότητά του και απέρριψε αυτές τις κατηγορίες από την έναρξη της διαδικασίας που οδήγησε το πακέτο του Βερολίνου τον Ιούλιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ιανουάριο του 2023, η ATP, που διαχειρίζεται το διεθνές σιρκουί του τένις ανδρών, έκλεισε μια άλλη έρευνα για καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας εναντίον του Γερμανού τενίστα, αυτήν την φορά από γυναίκα τενίστρια, λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, ενώ η έρευνα άνοιξε μετά από κατηγορίες για βία που του απήγγειλε στα τέλη του 2020 η πρώην σύντροφος του, Ολγα Σαρίποβα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ