- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα γιουχαΐσματα: «Σκ@τ@ κι εγώ θα μας γιούχαρα σήμερα»
Μετά τη νέα ήττα των «ελαφιών» από τους Τζαζ
Αντετοκούνμπο: Τι είπε για τα γιουχαΐσματα των φίλων των Μπακς - Μετά τη νέα ήττα των «ελαφιών» από τους Τζαζ
Οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από τους Τζαζ στο Μιλγουόκι (116-132), σε ένα ματς που βρέθηκαν στο -33 στο ημίχρονο. Η μεγάλη αυτή διαφορά, μάλιστα, προκάλεσε τα γιουχαΐσματα των φίλων της ομάδας.
Από την πλευρά τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι τα άκουσε όλα αυτά ενώ πήγαινε στα αποδυτήρια. Παραδέχτηκε, μάλιστα, πως και αυτός στην θέση των φίλων της ομάδας το ίδιο θα έκανε, αφού οι Μπακς δεν είχαν την εικόνα που έπρεπε.
Για το πόσο εκνευριστικό ήταν για αυτόν ότι οι Μπακς βρέθηκαν στο -33 στο ημίχρονο από τους Τζαζ: "Δεν ήταν μόνο για εμένα, αλλά για όλους. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμασταν στο -33 στο ημίχρονο στην έδρα μας. Ήταν σίγουρα εκνευριστικό".
Για το γεγονός ότι οι φίλοι των Μπακς γιουχάρισαν την ομάδα: "Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό. Πρέπει να παίζεις σκληρά, δεν έχει σημασία αν θα βάλεις ή θα χάσεις σουτ. Σημασία έχει η προσπάθεια. Όταν δεν προσπαθείς ο κόσμος το καταλαβαίνει. Όταν φοράς την φανέλα των Μπακς - ή οποιασδήποτε ομάδας - και δεν παίζεις σκληρά, τότε ίσως σε γιουχάρουν. Σκατά, θα μας γιούχαρα κι εγώ σήμερα. Το άκουσα και έκανα το ίδιο στο μυαλό μου".
Για το γεγονός ότι οι Τζαζ είχαν 16/30 τρίποντα στο πρώτο μέρος: "Ο τρόπος που θέσανε οι Τζαζ τον τόνο με τον Μάρκανεν να ευστοχεί σε τρίποντο στο πρώτο μέρος. Είχαν 11 τρίποντα στο πρώτο δωδεκάλεπτο και 16 στο ημίχρονο. Αυτά είναι πολλά τρίποντα, δεν θα πω ψέματα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερα δουλειά στο να μαρκάρουμε στο τρίποντο. Δεν μαρκάρουμε όμως στο τρίποντο, δεν μαρκάρουμε τις διεισδύσεις, δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας. Ελπίζω να δούμε στο VIDEO τα λάθη μας, να βελτιωθούμε και στον επόμενο αγώνα μας να είμαστε καλύτεροι".
Για το τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος στους Μπακς και ήταν πιο ανταγωνιστικοί: "Απλώς λέγαμε ο ένας στον άλλο ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Νομίζω ότι στο δεύτερο μέρος θέσαμε τον τόνο με τους νεαρούς παίκτες μας, γυρνούσε η μπάλα, βάλαμε σουτ, παίξαμε άμυνα. Δεν θα πω ότι είχαμε καλή εικόνα, αλλά είμαι περήφανος από την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος και το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι".
Για το τι μπορεί να βοηθήσει τους Μπακς για να συνέλθουν: "Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Αν προσπαθεί κάποιος να κάνει το δικό του, δεν θα πετύχει. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση. Είναι εντάξει αυτό. Οι δυσκολίες βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε και να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα μικρά πράγματα. Να καταλάβουμε ότι μία έξτρα πάσα, ένα επιθετικό ριμπάουντ, όλα αυτά τα μικρά πράγματα, μετράνε. Όταν τα κάνεις αυτά, μπορείς να νικήσεις".
Για το αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στην άμυνα που θέλει να δει βελτίωση: "Πρέπει να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ και να μαρκάρουμε στο τρίποντο. Ας κάνουμε αυτά τα δύο πράγματα".
Για το γεγονός ότι ανά διαστήματα οι Μπακς έχουν παίξει την άμυνα που θέλουν κόντρα σε Ρόκετς και Τζαζ: "Δεν είναι μόνο η άμυνα, αλλά όλα. Είναι η επίθεση και η άμυνα. Όλες οι λεπτομέρειες μετράνε. Έτσι χτίζεις νοοτροπία νικητή. Αν ανησυχείς για το αποτέλεσμα σε κάθε ματς και περιμένεις ότι θα νικήσεις, δεν λειτουργεί έτσι. Έβαλαν 130 πόντους οι Τζαζ; Πρέπει να βελτιωθούμε" .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικράτησαν με 105-95 των Σαν Αντόνιο Σπερς
Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την έδρα του στον πρώτο τελικό της Greek Basketball League
Στάθηκε στην διαφορά που υπήρχε στις βολές
Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν οι βολές
Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 82-76 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
Aπέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού κυρίως στα χαμένα σουτ
Έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της GBL
Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση
Standing ovation για την 23χρονη μετά τη νίκη επί της επίσης Ουκρανής Σβιτολίνα
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή
Στην οικογένεια του Άρη ανήκει επίσημα ο Βασίλης Σπανούλης
O Κροάτης τεχνικός αποτελεί πλέον παρελθόν
Tα αουτσάιντερ και οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Ο «Αυτοκράτορας» θέλει να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει και ελληνικό χρώμα, έστω κι αν η Εθνική δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού
Τα προφίλ των χωρών, το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Σε καυτή ατμόσφαιρα αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτοι εντός έδρας τελικοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.