Αθλητισμος

Τι αλλάζει στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών από 1η Ιανουαρίου 2024

Ποιος αφορούν οι αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι αλλάζει στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών από 1η Ιανουαρίου 2024

FIFA: Τι αλλάζει στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών - Ποιος αφορούν οι αλλαγές

Πέντε μέρες απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 πολλοί ποδοσφαιριστές θα είναι σε θέση να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους δεδομένου ότι το συμβόλαιό τους λήγει στις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Με δεδομένο ότι βρίσκονται μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου τους, μπορούν να κάνουν τις κινήσεις τους.

Αλλά οποιοσδήποτε σύλλογος ενδιαφέρεται για αυτόν τον παίκτη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μαζί του, χωρίς πρώτα να ενημερώσει τον σύλλογο.

Αυτό αναφέρεται στο άρθρο 18.3 του κανονισμού για το καταστατικό και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών της FIFA σχετικά με «ειδικές διατάξεις που σχετίζονται με συμβόλαια μεταξύ παικτών και συλλόγων».

Αναφέρει τα εξής: «Ένας σύλλογος που επιθυμεί να συνάψει συμβόλαιο με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή πρέπει να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του γραπτώς στον σύλλογο του παίκτη πριν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον παίκτη. Ένας επαγγελματίας παίκτης θα είναι ελεύθερος να υπογράψει συμβόλαιο με άλλο σύλλογο εάν το συμβόλαιό του με τον τρέχοντα σύλλογο έχει λήξει ή θα λήξει εντός έξι μηνών. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της διάταξης θα υπόκειται στις σχετικές κυρώσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ