Αθλητισμος

Η Βραζιλία θέλει να φιλοξενήσει το Μουντιάλ Γυναικών του 2027

Επίσημη επιστολή στη FIFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωταθλήτριες σηκώνουν την «κούπα» του Μουντιάλ Γυναικών 2023
Ποιες άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών 2023 © EPA / DEAN LEWINS

Βραζιλία: Επιστολή του υπουργού Αθλητισμού στη FIFA για τη φιλοξενία του Μουντιάλ Γυναικών 2027

Επίσημη επιστολή απέστειλε στη FIFA ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας, Αντρέ Φουφούκα, δηλώνοντας την πρόθεση της χώρας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2027.

Ο Φουφούκα παρουσίασε τα σχετικά έγγραφα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον τελικό του Copa Libertadores. «Τα παρέδωσα στη FIFA και στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας για λογαριασμό του προέδρου Λούλα», έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Χ ο Φουφούκα και πρόσθεσε: «Πρόκειται για την κυβερνητική δήλωση που επισημοποιεί την πρόθεση της Βραζιλίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ποδοσφαίρου του 2027 και τις κυβερνητικές εγγυήσεις που απαιτούνται για τις χώρες που υποβάλλουν υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Σημειώνεται, ότι η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία υπέβαλαν κοινή εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Απρίλιο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ, ενώ η άλλη κοινή υποψηφιότητα, περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Η Βραζιλία και η Νότια Αφρική ήταν οι άλλες δύο χώρες που κατέθεσαν σχετική πρόταση.

Το Συνέδριο της FIFA θα ορίσει τους «οικοδεσπότες» της κορυφαίας διοργάνωσης, μέσω δημόσιας ψηφοφορίας στις 17 Μαΐου 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ