Αθλητισμος

Ταϊλανδός διαιτητής τιμωρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά σε παίκτη

Αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαιτητής
Διαιτητής © Unsplash

Ταϊλάνδη: Διαιτητής τιμωρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά σε παίκτη - Αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις

Οι ποδοσφαιρικές Αρχές της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν έναν διαιτητή, που κατηγορήθηκε για ρατσισμό εναντίον ενός παίκτη με καταγωγή από την Γκάνα, κατά την διάρκεια αγώνα της τρίτης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, Αμπντούλ Καντίρι Χαμίτ, είπε ότι ο διαιτητής του έκανε παρατηρήσεις με ρατσιστικό ύφος, κατά την διάρκεια ενός αγώνα την περασμένη Κυριακή με την ομάδα του Πρασινμπούρι Σίτι.

Η ταϊλανδική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι «απέβαλε τον διαιτητή από όλες τις διοργανώσεις», με την ποινή να ισχύει για όσο χρονικό διάστημα διενεργείται η σχετική έρευνα.

Η διοίκηση της Πρασινμπούρι εξέφρασε την υποστήριξή της στον παίκτη της με σχετική ανακοίνωση, που δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είμαστε αντίθετοι στον ρατσισμό, στις προσβολές και στις διακρίσεις που βασίζονται στην φυλή, στην θρησκεία ή στην εθνικότητα».

Ο διαιτητής κατηγορείται ότι απευθύνθηκε στον παίκτη τονίζοντας υποτιμητικά το χρώμα του δέρματός του και σύμφωνα με τον σύλλογό του, «δεν ήταν η πρώτη φορά» που αυτός ο παίκτης βρέθηκε αντιμέτωπος με τέτοιες παρατηρήσεις στο γήπεδο.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Χαμίτ έγραψε χαρακτηριστικά: «Αφού είσαι διαιτητής, θα πρέπει να με αποκαλέσεις με μια καλύτερη λέξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ