Αθλητισμος

Ντίνο Μπάτζιο για τον θάνατο του Βιάλι: Όλοι παίρναμε ουσίες, πρέπει να το διερευνήσουμε

Οι δυο τους συνυπήρξαν στην Γιουβέντους την δεκαετία του 1990

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάτζιο για τον θάνατο του Βιάλι: «Όλοι παίρναμε ουσίες, πρέπει να το διερευνήσουμε»
Γιουβέντους 1992: Στην πάνω σειρά δεύτερος από δεξιά ο Ντίνο Μπάτζιο και στην κάτω ο δεύτερος από δεξιά ο Τζιανλούκα Βιάλι © Neal Simpson/EMPICS via Getty Images/Ιdeal Image

Ντίνο Μπάτζιο για τον θάνατο του Βιάλι: Όλοι παίρναμε ουσίες, πρέπει να το διερευνήσουμε

Ο άλλοτε διεθνής Ιταλός ποδοσφαιριστής Ντίνο Μπάτζιο αναφέρθηκε στον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι με τον οποίο συνύπηρξαν στα γήπεδα την δεκαετία του 1990. Σε συνέντευξή που έδωσε στο Tv7, έδωσε μια νέα διάσταση στο θέμα, από τότε που αγωνιζόταν με τον Βιάλι στη Γιουβέντους την περίοδο 1992-1994.

Ο Μπάτζιο δήλωσε σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης για το χαμό του Τζιανλούκα Βιάλι και προσπάθησε να δώσει τη δική του εκδοχή για ένα θέμα που θα πρέπει να διερευνηθεί: «Έφυγε από τη ζωή μας πολύ νωρίς. Θα πρέπει να διερευνήσουμε τις ουσίες που πήραμε εκείνη την περίοδο. Πάντα υπήρχε ντόπινγκ. Πρέπει να καταλάβουμε αν ορισμένα συμπληρώματα έχουν βλάψει με την πάροδο του χρόνου. Και εγώ φοβάμαι, συμβαίνει σε πάρα πολλούς παίκτες».

Μια δήλωση που έχει γίνει κυρίαρχο θέμα συζήτησης από τις 6 Ιανουαρίου όταν έφυγε από τη ζωή ο Βιάλι, ενώ οι ψίθυροι παλαίμαχων παικτών για το θέμα ντόπινγκ βγήκαν πρώτη φορά στην επικαιρότητα, έπειτα από την αναφορά του Μπάτζιο ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να εξετάσουμε διάφορα βοηθήματα που πήραμε, να διερευνήσουμε τις ουσίες που ελήφθησαν σε αυτές τις περιόδους. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό, αλλά το ντόπινγκ ήταν πάντα εκεί, πρέπει να δούμε αν ορισμένα συμπληρώματα είναι καλά ή όχι. Συμβαίνει σε πάρα πολλούς παίκτες. Στα χρόνια μου (δεκαετία του ’90) υπήρχε ντόπινγκ. Το ζήτημα είναι ότι αυτά που ήταν νόμιμα τότε, πόσο καλό έκανε στον οργανισμό μας έπειτα από χρόνια...».

Φυσικά, ο Μπάτζιο είχε να θυμηθεί διάφορες στιγμές με τον Βιάλι όσο ήταν στην ενεργό δράση: «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Τζιανλούκα, ήταν άνθρωπος στα αποδυτήρια και ήθελε να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες να μεγαλώσουν. Ήμουν στην ομάδα του όταν ήμουν 21 ετών και πάντα έλεγε έναν καλό λόγο για εμάς».

Το 1998 ξέσπασε σκάνδαλο όταν ο Τσέχος Ζντένεκ Ζέμαν, προπονητής της Ρόμα τότε, είχε καλέσει τις αρχές να καθαρίσουν το ιταλικό ποδόσφαιρο από το ντόπινγκ και είχε κατηγορήσει τη Γιουβέντους. Μάλιστα ο Βιάλι είχε δηλώσει ότι οι γιατροί της ομάδας έδιναν σκευάσματα χωρίς να υπάρχει εξήγηση. Ως εκ τούτου η ιταλική δικαιοσύνη είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 22 μηνών επιβλήθηκε στον Ρικάρντο Αγκρίκολα για τις ιατρικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε από το 1994 έως το 1998 στον ιταλικό σύλλογο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ