Αθλητισμος

«Πάμε Λούκα»: Το συγκινητικό πανό των οπαδών της Σαμπντόρια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Βιάλι

Ο Ιταλός προπονήτης δίνει μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Τζιανλούκα Βιάλι που μάχεται με τον καρκίνο
O Tζιανλούκα Βιάλι © EPA/Εusebio Del Fiore

Tζιανλούκα Βιάλι: Το πανό των οπαδών της Σαμπντόρια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται

O κόσμος του ποδοσφαίρου αγωνιά για τον Τζιανλούκα Βιάλι, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα σε κλινική στο Λονδίνο μετά την αποχώρησή του από την ιταλική ομοσπονδία για να αντιμετωπίσει εκ νέου τον καρκίνο στο πάγκρεας.

 Οπαδοί της «Σαμπ» από τον σύνδεσμο του κλαμπ στο Λονδίνο αποφάσισαν να εκφράσουν συμβολικά τη στήριξή τους προς τον 58χρονο Βιάλι, κρεμώντας πανό στα χρώματα των Μπλουτσερκιάτι, με το μήνυμα «Forza Luca».

Ο πάλαι ποτέ θρύλος της Σκουάντρα Ατζούρα και του ιταλικού ποδοσφαίρου διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017 και έκτοτε ζει με την αρρώστια, έχοντας καταφέρει να επιστρέψει στην ενεργό δράση ως βοηθός προπονητή και όντας κεντρική φιγούρα στην πορεία της Ιταλίας μέχρι την κατάκτηση του Euro το 2021.

Πλέον, τα νέα δεν είναι καθησυχαστικά και η οικογένειά του φέρεται να αγωνιά για την κατάστασή του, κάτι το οποίο ενισχύει και η πληροφορία της ιταλικής εφημερίδας πως η 87χρονη μητέρα του Βιάλι ταξίδεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο για να βρίσκεται κοντά στον γιο της.

O Bιάλι είχε χάσει πριν πολλά χρόνια τον συμπαίκτη και φίλο του Αντρέα Φορτουνάτο – ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής στη γείτονα χώρα, ο οποίος είχε σπάνια μορφή λευχαιμίας. Όσο ο Φορτουνάτο πάλευε να κρατηθεί στη ζωή –με χημειοθεραπείες– ο Βιάλι είχε ξυρίσει τα μαλλιά του για να δηλώσει την υποστήριξή του. Έκτοτε τον μνημονεύει συχνά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ