Αθλητισμος

31χρονη pole dancer είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο axe-throwning

Πώς μυήθηκε στο άθλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ceola McGowan: Η πρωταθλήτρια axe throwning με το τσεκούρι της ανά χείρας
Ceola McGowan: Η πρωταθλήτρια axe throwning © Instagram

Ceola McGowan: Ο τίτλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα axe-throwning και η βάση από το pole dancing.

Η 31χρονη Ιρλανδή pole dancer, Ceola McGowan, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο axe - throwning σε διαγωνισμό που έγινε στον Καναδά, αφήνοντας πίσω τούς ανταγωνιστές της. 

Η Ceola McGowan, από την Κομητεία Σλίγκο, ελπίζει ότι η νίκη της θα εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με το άθλημα. Η νεαρή μυήθηκε στο άθλημα από έναν φίλο της στο πανεπιστήμιο και όπως αποκάλυψε στο BBC στόχος της ήταν να κερδίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας μέχρι τα 35 της χρόνια. Μιλώντας για την πρώτη της εμπειρία στο άθλημα, είπε: «Έτρεξα στο σπίτι και φόρεσα τα πιο καρό ρούχα που είχα και μεγάλες γαλότσες». Μετά την πρώτη της ρίψη με το τσεκούρι, η McGowan είπε ότι «κόλλησε αμέσως». Ξεκίνησε να κατεβαίνει σε αγώνες μόλις πέντε μήνες αργότερα. 

Η 31χρονη εντάχθηκε στην ομάδα Wicklow Axe Throwers και η πορεία της στο pole dancing φέρεται να τη βοήθησε πολύ στο να εξελιχθεί στο άθλημα. «Η κοινότητα axe-throwning είναι σαν μια κοινότητα ανθρώπων που απλά δεν πρόκειται να συναντήσεις ποτέ σε κανένα άλλο είδος αθλητισμού», είπε η κ. McGowan και πρόσθεσε: 
«Η κοινότητα του pole-dancing είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με την κοινότητα του axe-throwning όπου έχεις αυτή την αγάπη, τη συντροφικότητα και την υποστήριξη». Η κ. McGowan έχει ταξιδέψει για να αγωνιστεί σε διαγωνισμούς στη Σκωτία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

Ενώ η ομάδα της Ceola McGowan δεν κατάφερε να φτάσει παραπάνω από τους προημιτελικούς, ήταν νικήτρια στον ατομικό τελικό γυναικών της Κυριακής, αφού κέρδισε αθλήτριες από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Εσθονία. «Πολλές από τις γυναίκες εκεί έξω ρίχνουν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, από τους περισσότερους άντρες του διαγωνισμού», είπε.

Pole-dancing axe thrower wins world title

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ