Αθλητισμος

Πέθανε ο θρυλικός γκολφέρ των 70s, Tom Weiskopf

Σε ηλικία 79 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tom-weiskopf

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός γκολφέρ των 70s, Tom Weiskopf.

Ο πρώην πρωταθλητής του γκολφ, Tom Weiskopf, ο οποίος έζησε με καρκίνο του παγκρέατος για δύο χρόνια, πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Με καταγωγή από το Οχάιο, ο Tom Weiskopf κέρδισε το 1973 το Open στο Royal Troon, όταν τερμάτισε με τρία χτυπήματα διαφορά από τον Αμερικανό σούπερ σταρ Johnny Miller και τον Άγγλο Neil Coles.

Ήταν το μοναδικό του Major, αλλά ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση στο Masters τέσσερις φορές μέσα σε επτά χρόνια, ήταν δεύτερος στο US Open του 1976 και τρίτος στο US PGA του 1975. Ο Weiskopf έγινε διάσημος αρχιτέκτονας γηπέδων μετά την καριέρα του ως παίκτης. Μεταξύ των σχεδίων του είναι το Loch Lomond, σε συνεργασία με τον Jay Morrish, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο.

Η πρώτη επαγγελματική νίκη του Weiskopf ήρθε στο San Diego Open το 1968 και η τελευταία του ήταν πριν από 40 χρόνια στο Western Open.

Ο δύο φορές παίκτης του Ryder Cup διεκδίκησε 11 θέσεις στην πρώτη πεντάδα σε μεγάλα πρωταθλήματα και κέρδισε 16 διοργανώσεις του PGA Tour μεταξύ 1968 και 1982.

Ήταν γνωστός για την τεχνική του δεινότητα και τον ρυθμό του χτυπήματός του καθώς καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο τη δεκαετία του 1970.

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής Major Tom Watson έστειλε τα "βαθύτατα συλλυπητήριά" του στην οικογένεια του συμπατριώτη του. "Θα μας λείψεις εσύ και οι ιστορίες σου. RIP φίλε μου. Το PC χτύπησε ξανά", έγραψε στο Twitter.

Ο επίτροπος του PGA Tour, Jay Monahan, ανέφερε σε δήλωσή του: "Οι καρδιές μας και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με τη σύζυγό του, Laurie, τα δύο παιδιά του, Heidi και Eric, και όλη την οικογένεια Weiskopf.

"Το PGA Tour λυπάται για τον θάνατο του Tom Weiskopf, μιας πανύψηλης μορφής στο παιχνίδι του γκολφ όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτης, αλλά και μέσω της επιτυχημένης δουλειάς του στον θάλαμο μετάδοσης και στην επιχείρηση σχεδιασμού γηπέδων γκολφ.

"Ο Τομ αφήνει πίσω του μια διαρκή κληρονομιά στο γκολφ. Το όμορφο swing που παρουσίασε κατά τη διάρκεια των 16 νικών του στο PGA Tour της καριέρας του εξακολουθεί να μιμείται ακόμη και σήμερα, ενώ τα γήπεδα γκολφ του παραμένουν ως μαρτυρίες της αγάπης του για το παιχνίδι".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ