Αθλητισμος

Η Ελλάδα 4η στον κόσμο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ

Η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη εκπροσώπησε τη χώρα μας αντιμετωπίζοντας πολύ δυνατές ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ομάδα Βόλεϊ Κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη
Η Ομάδα Βόλεϊ Κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη

Η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ με την Ομάδα Βόλεϊ Κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη.

Η Ομάδα Βόλεϊ Κοριτσιών της Σχολής Μωραΐτη εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Ιγκουασσού της Βραζιλίας και κατάφερε να κατακτήσει την 4η θέση. Οι Πανελλήνιες Πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και πέρασαν στην τελική τετράδα κερδίζοντας τον αγώνα με την ομάδα της Βραζιλίας. 

Οι 12 μαθήτριες του Σχολείου με τον προπονητή τους κ. Ζώη Καλαμπόκη και την ελληνική αποστολή έφτασαν στη Βραζιλία την Κυριακή 19 Ιουνίου και προκρίθηκαν αρχικά στην οκτάδα του πρωταθλήματος κερδίζοντας την ομάδα του Μεξικό. Συνέχισαν να αγωνίζονται απέναντι σε σχολικές ομάδες από όλο τον κόσμο (Σερβία, Βραζιλία Ταϊπέι, Τουρκία) και κατάφεραν να πάρουν την 4η θέση παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας πολύ δυνατές ομάδες, ορισμένες από αμιγώς αθλητικά σχολεία.

Ο Αντώνης Καρτάλης, μέλος της Διοίκησης της Σχολής Μωραΐτη δήλωσε: «Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για τις μαθήτριές μας και τον προπονητή τους, που κατάφεραν αυτή τη σημαντική παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα. Δούλεψαν πολύ όλο τον χρόνο και το αποτέλεσμα των κόπων τους φάνηκε όταν κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η 4η θέση στον κόσμο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς οι περισσότερες από τις μαθήτριές μας έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις και αφιέρωναν πολύ χρόνο στην προετοιμασία τους. Ορισμένες μάλιστα έδιναν ειδικά μαθήματα το Σάββατο 18 Ιουνίου, την ημέρα που ταξίδευαν για τη Βραζιλία. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και είμαστε σίγουροι πως θα την έχουν, πραγματικά τους αξίζει».

Στην ομάδα αγωνίζονται οι: Ελένη Ανδρέου, Εβελίνα Γερογιάννη, Ερμίνα Γκέκοβιτς, Έρρικα Γράβαρη, Ειρήνη Κακλαμάνου, Αναστασία Κατσιμάνη, Σπυριδούλα-Ελένη Κομίνη, Αντωνίνα Κοντούδη, Χριστίνα Παπαβλάχου, Νόνη Ποθητού, Ιωάννα, Σπανάκη, Αγγελική Συριστατίδη.
Προπονητής: Ζώης Καλαμπόκης           

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ