Αθλητισμος

Νότια Αφρική: Το «στήσιμο του αιώνα» με 41 αυτογκόλ και σκορ 59-1

Βαρύτατες ποινές για όλους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νότια Αφρική: Το «στήσιμο του αιώνα» με 41 αυτογκόλ
Νότια Αφρική: Το «στήσιμο του αιώνα» με 41 αυτογκόλ © YouTube

Νότια Αφρική: Ματς με σκορ 59-1 και 41 αυτογκόλ - Αποβλήθηκαν δια παντός τέσσερις ομάδες.

Με την ποινή του δια βίου αποκλεισμού από την 4η κατηγορία του ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής τιμωρήθηκαν τέσσερις σύλλογοι για «το στήσιμο του... αιώνα» όπως χαρακτηρίζονται τα όσα έγιναν σε δύο αγώνες της περιφέρειας Μοπάνι της Νότιας Αφρικής, που θα έκριναν την άνοδο της κατηγορίας.

Η Ματιγιάσι επιβλήθηκε με 59-1 της Ενσάμι Μάιτι Μπερντς, χάρη σε απίθανα πράγματα που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η νικήτρια βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και χρειαζόταν νίκη και να καλύψει διαφορά 18 γκολ από την ομάδα που βρισκόταν από πάνω της στη βαθμολογία.

Η Ματιγιάσι βρήκε πολλά τέρματα αλλά στην αποστολή της βοήθησε η Ενσάμι Μάιτι Μπερντς με 41 αυτογκόλ.

Εκτός αυτού, ένας παίκτης που αποβλήθηκε στο 1ο ημίχρονο, στο 2ο μέρος χρίστηκε σκόρερ.

Ο αγώνας ήταν αλληλένδετος με την αναμέτρηση της Σιβουλάνι Ντέιντζερους Τάιγκερς κόντρα στους Κοτόκο Χάπι Μπόις. Οι «τίγρεις» ήταν η ομάδα που βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας και κινδύνευε σε ενδεχόμενο ευρείας νίκης της Ματιγιάσι. Έλαβαν κι αυτές τα μέτρα τους και έφτασαν σε νίκη 33-1, με τους Χάπι Μπόις να σημειώνουν 7 αυτογκόλ.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν απολύτως σεβασμό για το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», τόνισε ο Βίνσεντ Ραμφάγκο, πρόεδρος της περιοχής Μοπάνι, στο BBC. Συμπλήρωσε λέγοντας: «Το θλιβερό στην υπόθεση είναι πως μεταξύ των παικτών που εμπλέκονται βρίσκονται και πολλοί νεαροί μιας και σύμφωνα με τους κανονισμούς μια ομάδα πρέπει να έχει στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον πέντε παίκτες κάτω των 21 ετών».

Ανέφερε επιπλέον: «Εμείς απλά προσπαθούμε να οργανώσουμε πρωταθλήματα που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών που μια μέρα θα γίνουν διεθνείς».

Τα δύο παιχνίδια έγιναν αντικείμενο έρευνας από την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία προ ημερών τα έκρινε στημένα και απεβαλε δια παντός και τις τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 8 χρόνια προτάθηκαν και για τους προπονητές των τεσσάρων ομαδων. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουν τις αποφάσεις εναντίον τους και οι εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές. 

The South Africa football team that got Bánned after scoring 59 goals in a single match

Σημειώνεται ότ τέτοιου είδους σκάνδαλα δεν είναι ασυνήθιστα για το ποδόσφαιρο της Αφρικής. Το 2013 δύο ομάδες από τη Νιγηρία που πάλευαν για την άνοδό τους νίκησαν με 79-0 και 67-0. Τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό για δέκα χρόνια. Βέβαια, κανένα σκορ δεν ξεπερνά το 149-0 μεταξύ της AS Adema και της SO l’Emyrne στο πρωτάθλημα της Μαδαγασκάρης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ