Αθλητισμος

Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC

Τέλος εποχής μετά από 30 χρόνια για το FIFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC
Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC © Twitter/@EASPORTSFIFA

Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC - Τέλος η συνεργασία μετά από 30 χρόνια.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Electronic Arts ανακοίνωσε επίσημα πως η σειρά FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC, μετά και την κυκλοφορία του FIFA 22. 

FIFA και EA Sports δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους και έτσι η θρυλική σειρά videogames με το όνομα FIFA αλλάζει όνομα και πλέον θα ονομάζεται EA Sports FC.

Η FIFA και η EA Sports ολοκληρώνουν την συνεργασία τους μετά από 30 χρόνια, καθώς το διαζύγιο προέκυψε μετά από την αξίωση της FIFA να ζητήσει 1 δισ. δολάρια για κάθε τετραετία.

Το FIFA 22 θα είναι το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει μ' αυτό το όνομα. 

Η επίσημη αλλαγή ονόματος της σειράς θα γίνει τον Ιούλιο του 2023, όταν δηλαδή θα έχει κλείσει ο κύκλος προώθησης του FIFA 22 και θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

Ο γενικός διευθυντής της EA Sports, Cam Weber, τόνισε ότι η σειρά θα διατηρήσει τα δικαιώματα για πάνω από 19.000 ποδοσφαιριστές, σε  περισσότερες από  700 ομάδες,σε  100 στάδια και σε περισσότερα από  30 πρωταθλήματα.

Η EA Sports έφτιαξε το πρώτο παιχνίδι FIFA το 1993 και από τότε είναι υπεύθυνη για το franchise. Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες μάρκες στην ιστορία του gaming, αλλά το κόστος της άδειας ήταν ένας λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση να τερματιστεί η συνεργασία.

Η EA θα συνεχίσει να φτιάχνει βιντεοπαιχνίδια ποδοσφαίρου, αλλά από το 2023 θα μπουν κάτω από ένα νέο σήμα, την EA Sports FC.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ