- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Europa League: Μεγάλη νίκη η Αϊντραχτ, πρώτο βήμα η Λειψία
Οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα σε Γερμανία και Σκωτία αντίστοιχα
Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία πήραν σημαντικές νίκες κόντρα σε Γουεστ Χαμ και Ρέιντζερς στους πρώτους ημιτελικούς του Europa League.
Με το... ένα πόδι στον τελικό του Europa League βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (28/04) η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μετά το «διπλό» στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ (2-1), ενώ ξεκάθαρο προβάδισμα απόκτησε και η Λειψία απέναντι στην Ρέιντζερς, χάρις στο γκολ του Ανχελίνο λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης (1-0).
Από τη στιγμή που η Αϊντραχτ «πέταξε έξω» στους προημιτελικούς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπαρτσελόνα, ήταν επόμενο ότι είχε το «πάνω χέρι» απέναντι στην άπειρη, Γουέστ Χαμ. Η γερμανική ομάδα έφυγε νικήτρια από το Λονδίνο απέναντι στα «σφυριά» με 2-1 και την προσεχή Πέμπτη (5/5) θα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τον τελικό της 18ης Μαϊου, σε μία «κολασμένη» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί της.
Η Γουέστ Χαμ μπορεί να είχε μόλις 2 ήττες στα 10 προηγούμενα ματς της διοργάνωσης από την έναρξή της (6 νίκες και 2 ισοπαλίες), ωστόσο, χθες απόψε δεν είχε ούτε την τύχη με το μέρος της, σημαδεύοντας τρεις φορές τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Κι αν ο Μάικλ Αντόνιο ισοφάρισε προσωρινά τους Γερμανούς, που είχαν προηγηθεί από το 51ο δευτερόλεπτο, ο Καμαντά στο 54΄ χάρισε το «τρίποντο» στην Αϊντραχτ, η οποία στα τελευταία 21 ματς της διοργάνωσης έχει καταφέρει να σκοράρει στα 19!
Το προβάδισμα στη Λειψία, θέλει ανατροπή η Ρέιντζερς
Ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί της Λειψίας για 85 λεπτά, το πέτυχε ο 25χρονος Ισπανός αμυντικός, Ανχελίνο. Με το γκολ που σημείωσε χάρισε στους «Ταύρους» τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Ρέιντζερς κι έτσι στη ρεβάνς του «Άϊμπροξ» στις 5 Μαΐου η γερμανική ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.
Η Ρέιντζερς έγινε η πρώτη ομάδα από την Σκωτία που έφτασε ποτέ σε ημιτελικό Europa League και θα τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της, παρότι απόψε γνώρισε την 3η της ήττα στα 11 ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση από την έναρξή της.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 1-2 (21΄ Αντόνιο - 1΄ Κνάουφ, 54΄ Καμαντά)
Λειψία (Γερμανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 1-0 (85΄ Ανχελίνο)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια
Μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία τoυ βρετανικού ποδοσφαίρου
O ποδοσφαιριστής πέθανε σε ηλικία 33 ετών
Mίλησε σε έντονο ύφος στους παίκτες
Ο άσος της Βαλένθια επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και στο ισπανικό πρωτάθλημα
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου
Ο Έλληνας σούπερ σταρ συνάντησε την Σελίν Ντέπτ και τον σύντροφό της, Μισέλ Καλεμπό
Το παράδοξο του Τζέρεμι Σόχαν
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Σε έναν συγκλονιστικό τελικό
Η βάση αυτής της σχέσης χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990
Παρελθόν ο Ολλανδός τεχνικός μετά την απογοητευτική πέμπτη θέση - Το φαβορί για τον πάγκο
Ένας αναλυτικός οδηγός για τη σπουδαία μάχη στη Βουδαπέστη - Προϊστορία, τακτική και τα πρόσωπα-κλειδιά
Πρόκειται για την 20η φορά που σημειώνει τέτοιο ρεκόρ
Η ανάρτηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
Ξεπέρασε το δικό του άλμα στα 8.46μ. που είχε κάνει στο Diamond League της Σιάμεν
Η ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ
Η ανάρτηση του Greek Freak
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.