Αθλητισμος

Ο Έρικ Αμπιντάλ συνδέεται με κύκλωμα εμπορίας οργάνων

O Γάλλος είχε παίξει πριν μερικά χρόνια και στον Ολυμπιακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοκαριστική έρευνα: Εμπόριο οργάνων πίσω από τη μεταμόσχευση ήπατος του Αμπιντάλ;
O ποδοσφαιριστής Ερίκ Αμπιντάλ © ΕPA Pool

Ο Έρικ Αμπιντάλ και ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ερευνώνται σε μία υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής άλλοτε αμυντικός των Καταλανών και της εθνικής του ομάδας είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας με το ήπαρ του και χρειάστηκε σχετική επέμβαση, με έναν ξάδερφό του να εμφανίζεται ως δότης.

O Aπιντάλ είχε ισχυριστεί ότι μόσχευμα είχε προέλθει από ξάδερφό του, ονόματι Γκέραρντ Αρμάντ, ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύδεται επίσημα. Σύμφωνα με την «El Confidencial» όμως, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε το αρμόδιο εθνικό ινστιτούτο στον Ζεράρ Αρμάν, δείχνουν ότι δεν υπάρχει γενετική σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Αμπιντάλ.

Η σχετική ανάλυση εστάλη μάλιστα στις δικαστικές αρχές της Βαρκελώνης, που εξετάζουν την υπόθεση, με κατηγορίες για σύνδεση του Σάντρο Ροσέλ, που ηγείτο εκείνη την περίοδο της Μπαρτσελόνα και του μάνατζερ Χουάνχο Καστίγιο σε εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial», το οποίο και αποκάλυπτε συνομιλίες του πρώην προέδρου των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, μέσα από τη φυλακή (σ.σ. έχει καταδικαστεί για ξέπλυμα χρήματος), που ανέφεραν ότι το μόσχευμα ήπατος που δέχθηκε ο Γάλλος επί την προεδρία του, ήταν από παράνομη διακίνηση οργάνων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ