Αθλητισμος

Μπράβο στις γυναίκες που μιλάνε: Το ηχηρό μήνυμα της Εύας Χαντάβα

Η βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού κάνει δήλωση - μανιφέστο στο περιθώριο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μπράβο στις γυναίκες που πλέον μιλάνε»: Η βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού Εύα Χαντάβα, έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τα περιστατικά κακοποίησης που απασχολούν τη δημοσιότητα.
H ΕΥΑ ΧΑΝΤΑΒΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ | PHOTO © KLODIAN LATO / EUROKINISSI

«Μπράβο στις γυναίκες που πλέον μιλάνε»: Η βολεϊμπολίστρια του ΠΑΟ Εύα Χαντάβα τοποθετείται με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης και το ελληνικό MeToo.

Πώς θα καλυτερέψει ο κόσμος; Όταν συνειδητοποιούμε την ευθύνη και συμμετέχουμε στον πόνο που υπάρχει γύρω μας. Στο τέλος ενός ντέρμπι – ψυχοβγάλτη, του είδους εκείνου που ματώνεις τη φανέλα και η διεκδίκηση της νίκης προϋποθέτει κατάθεση ζωής, η Εύα Χαντάβα, αρχηγός του Παναθηναϊκού και κορυφαία παίκτρια στην πρόκριση έναντι του Ολυμπιακού μέσα στο κλειστό του Ρέντη, είχε να προσφέρει κάτι καλύτερο από τις τυποποιημένες θριαμβικές δηλώσεις: «Αρχικά θέλω να πω ένα μπράβο σε όλες τις γυναίκες που πλέον μιλάνε».

Ίσως γιατί το να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2022 είναι ένα άθλημα που θέλει γερά κότσια και νεύρα, μπορεί και διότι οι πληγές που δεν επουλώνονται στις γραμμές του γηπέδου κουβαλούν τη δυσάρεστη οσμή τους ως την πόρτα των αποδυτηρίων και δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο, η βολεϊμπολίστρια του πράσινου συλλόγου έδωσε αλλού την έμφαση στο φινάλε του αγώνα, με μια ευθύβολη τοποθέτηση, που βρίσκει τον δρόμο προς την καρδιά του ακροατή χωρίς παρακάμψεις.  

Για την ιστορία, η αναμέτρηση των αιωνίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 3-2 σετ, σε ένα θρίλερ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του παρκέ, η Εύα Χαντάβα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και στατιστική 19/45 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 38% υποδοχές – 31% άριστες. Στην ερώτηση του ρεπόρτερ για τα όσα διαδραματίζονται στην καθημερινότητα και αφορούν τις γυναίκες, η ελληνίδα ακραία απάντησε: «Είμαστε μαζί τους, είμαστε δυναμικές και το όχι σημαίνει όχι».

Το επιμύθιο; Μιζέρια, ηλιθιότητα, κουτοπονηριά, βαναυσότητα, κακοποιητές, τραμπούκοι και προγλωσσικοί νεάντερταλ, πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο. Απλά είναι ζήτημα επιλογής να είσαι Εύα Χαντάβα και όχι ινφλουένσερ.

«Μπράβο στις γυναίκες που πλέον μιλάνε»: Η βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού Εύα Χαντάβα, έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τα περιστατικά κακοποίησης που απασχολούν τη δημοσιότητα.
VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η ΕΥΑ ΧΑΝΤΑΒΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ | ΦΩΤΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ