- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπράβο στις γυναίκες που μιλάνε: Το ηχηρό μήνυμα της Εύας Χαντάβα
Η βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού κάνει δήλωση - μανιφέστο στο περιθώριο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
«Μπράβο στις γυναίκες που πλέον μιλάνε»: Η βολεϊμπολίστρια του ΠΑΟ Εύα Χαντάβα τοποθετείται με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης και το ελληνικό MeToo.
Πώς θα καλυτερέψει ο κόσμος; Όταν συνειδητοποιούμε την ευθύνη και συμμετέχουμε στον πόνο που υπάρχει γύρω μας. Στο τέλος ενός ντέρμπι – ψυχοβγάλτη, του είδους εκείνου που ματώνεις τη φανέλα και η διεκδίκηση της νίκης προϋποθέτει κατάθεση ζωής, η Εύα Χαντάβα, αρχηγός του Παναθηναϊκού και κορυφαία παίκτρια στην πρόκριση έναντι του Ολυμπιακού μέσα στο κλειστό του Ρέντη, είχε να προσφέρει κάτι καλύτερο από τις τυποποιημένες θριαμβικές δηλώσεις: «Αρχικά θέλω να πω ένα μπράβο σε όλες τις γυναίκες που πλέον μιλάνε».
Ίσως γιατί το να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2022 είναι ένα άθλημα που θέλει γερά κότσια και νεύρα, μπορεί και διότι οι πληγές που δεν επουλώνονται στις γραμμές του γηπέδου κουβαλούν τη δυσάρεστη οσμή τους ως την πόρτα των αποδυτηρίων και δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο, η βολεϊμπολίστρια του πράσινου συλλόγου έδωσε αλλού την έμφαση στο φινάλε του αγώνα, με μια ευθύβολη τοποθέτηση, που βρίσκει τον δρόμο προς την καρδιά του ακροατή χωρίς παρακάμψεις.
Για την ιστορία, η αναμέτρηση των αιωνίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ οι παίκτριες του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 3-2 σετ, σε ένα θρίλερ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του παρκέ, η Εύα Χαντάβα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και στατιστική 19/45 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 38% υποδοχές – 31% άριστες. Στην ερώτηση του ρεπόρτερ για τα όσα διαδραματίζονται στην καθημερινότητα και αφορούν τις γυναίκες, η ελληνίδα ακραία απάντησε: «Είμαστε μαζί τους, είμαστε δυναμικές και το όχι σημαίνει όχι».
Το επιμύθιο; Μιζέρια, ηλιθιότητα, κουτοπονηριά, βαναυσότητα, κακοποιητές, τραμπούκοι και προγλωσσικοί νεάντερταλ, πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο. Απλά είναι ζήτημα επιλογής να είσαι Εύα Χαντάβα και όχι ινφλουένσερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την αναμέτρηση της Χάποελ Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό στο T- Center
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στα προημιτελικά ενός τουρνουά WTA 1000 για δεύτερη φορά το 2026
Οι τελευταίες εξελίξεις
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Τι είχε γράψει ο Έλληνας γκαρντ
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μαϊάμι Χιτ
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Εύκολη νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια
Τι έγραψε ο Έλληνας αμυντικός των «reds»
Ακόμα μία τρομερή εμφάνιση για τον Greek Freak
Ξεχωρίζουν τα Λίντσερ-Λίβερπουλ και Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης όπου σημειώθηκαν 9 και 7 γκολ αντίστοιχα
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Νίκολιτς
Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2027
Ο διεθνής γκαρντ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ρόλο του
Οι δηλώσεις του προπονητή της κρητικής ομάδας ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Ρεν
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού πριν την αναμέτρηση με την γαλλική ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.