Αθλητισμος

Πατρίς Εβρά: Αν πεις στο ποδόσφαιρο ότι είσαι gay «τελείωσες»

Τι λέει ο Γάλλος πρώην διεθνής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εβρά: Τουλάχιστον δύο gay ανά ομάδα, αλλά αν μιλήσουν τελείωσαν
Πατρίς Εβρά © Jean Gasquet /Getty Images/Ideal Image

Ο Πατρίς Εβρά, Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής υποστήριξε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομοφυλόφιλοι παίκτες σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -μεταξύ άλλων- με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «I Love this game» στα γαλλικά, απάντησε σε ερωτήσεις, που του έκαναν οι αναγνώστες της εφημερίδας και μία από αυτές αφορούσε την ομοφυλοφιλία. Υποστήριξε, λοιπόν, πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, κάτι το οποίο φοβούνται να παραδεχτούν.

«Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν ένα άτομο να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Μερικοί από τους συμπαίκτες μου, είπαν κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας: "Είναι ενάντια στη θρησκεία μου, υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος σε αυτά τα αποδυτήρια. Πρέπει να φύγει από το κλαμπ! Εκείνη τη στιγμή είπα: "Σταματήστε όλοι. Καταλαβαίνετε;". Για να το πούμε διαφορετικά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος εν ενεργεία παίκτης στον κόσμο που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι γκέι είναι ο Τζόσουα Καβάλο, Αυστραλός αριστερός μπακ της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ. Ο Καβάλο αποκάλυψε την σεξουαλική του προτίμηση μέσω μιας ανάρτησης στα τέλη Οκτωβρίου, στο λογαριασμό του στο Instagram. 

«Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ