Αθλητισμος

Ο Παναιτωλικός είπε τη γυναικοκτονία με το όνομά της

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία

vasilis-koronaios.jpg
Βασίλης Κορωναίος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναιτωλικός: Είπε τη γυναικοκτονία με το όνομά της
Παναιτωλικός: Είπε τη γυναικοκτονία με το όνομά της © EUROKINNISSI

Ο Παναιτωλικός και οι «Παρούσες» στέλνουν μήνυμα κατά της έμφυλης βίας: «Πες την με το όνομα της: Γυναικοκτονία».

To κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά ο Παναιτωλικόςστέλντοντας μήνυμα για τις γυναικοκτονίες που έχουν σοκάρει τη χώρα μας μέσα στο 2021 και έχουν φτάσει τις 17 τους τελευταίους 12 μήνες. 

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, για την 15η αγωνιστική της Superleague, ο Παναιτωλικός μαζί με την ομάδα «Παρούσες» προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους φιλάθλους και την κοινωνία, με το πανό: «Πες την με το όνομα της: Γυναικοκτονία», να κάνει τον γύρο του γηπέδου.

Το πανό: «Πες την με το όνομά της: Γυναικοκτονία»

Οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που έγραφαν «Ούτε μία λιγότερη», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Του έθιξε τον ανδρισμό, απούσα», «Επειδή του είπε όχι, απούσα», «Επειδή τον χώρισε, απούσα».

Κάθισαν στη σειρά για την καθιερωμένη διαδικασία με τον χαιρετισμό των ομάδων και προέταξαν τα μηνύματα που καταδίκαζαν τις γυναικοκτονίες και τους τρόπους που οι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. 

Τα μηνύματα των παικτών
Τα μηνύματα των παικτών © EUROKINNISSI

Σημειώνεται ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο από γυναίκες, αφού στο πλαίσιο της δράσης ήταν δωρεάν τα εισιτήρια για εκείνες που ήθελαν να δουν το ματς και φυσικά να δώσουν ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.

Όπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ επρόκειτο για μία «συμβολική δράση για τη γυναικοκτονία και την έμφυλη βία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των φιλάθλων και της κοινωνίας γενικότερα κατά των φαινομένων αυτών».

Γυναικοκτονίες: Ποιες είναι οι «Παρούσες» 

Οι «Παρούσες» είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021, ενώ έχει και σελίδα στο Facebook, όπου υπογραμμίζει πως «στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην ευαισθητοποίηση και στην αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου και να ενημερώσουμε στο μέτρο και στον βαθμό που μπορούμε για αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα όχι μόνο με λόγια, αλλά και με δράσεις».

Γυναίκες από την ομάδα «Παρούσες» φόρεσαν φανέλες με το μήνυμα «Ούτε μια λιγότερη»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ