Αθλητισμος

Ο Μέσι ξεπέρασε σε γκολ τον Πελέ - Πόσα έχει βάλει συνολικά

Ανεβάζει στροφές ο Αργεντίνος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει κόντρα στην Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας σε συνολικά γκολ τον Πελέ
Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει κόντρα στην Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας σε συνολικά γκολ τον Πελέ © EPA/Ian Langsdon

Ο Μέσι πέρασε τον Πελέ σε συνολικά γκολ στην καριέρα του, μετά τα τέρματα που σημείωσε κόντρα στην Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Λιονέλ Μέσι, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας 2021 για 7η φορά στην καριέρα του, «έγραψε» ξανά ιστορία, πετυχαίνοντας ένα ακόμη φανταστικό ρεκόρ.

Στο αποψινό ματς της 6ης (τελευταίας) αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Champions League, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε δύο γκολ στο επιβλητικό 4-1 επί της Μπριζ.

Σύμφωνα με το RSSDSF (διεθνής ερασιτεχνικός οργανισμός αφιερωμένος στη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με το ποδόσφαιρο), με αυτά τα δύο τέρματα έφτασε τα 758 στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Πελέ. Σιγά-σιγά ο «ψύλλος» αρχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή στο Παρίσι και όπως είπε και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στα γκολ και στις μεγάλες εμφανίσεις.

Σήμερα έκανε το πρώτο βήμα με ένα σπουδαίο ρεκόρ το οποίο κατείχε μέχρι πρότινος ο «μάγος» της «στρογγυλής θεάς». Έφτασε τα 758 τέρματα σε επίσημα ματς, αφήνοντας πίσω του τον Βραζιλιάνο θρύλο, Πελέ, που είχε 757.

Πριν από λίγο καιρό, ο 34χρονος Αργεντινός είχε επίσης ξεπεράσει τον Πελέ στην κατηγορία των περισσότερων γκολ σε διεθνείς αγώνες από κάθε παίκτη της Νότιας Αμερικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ