Αθλητισμος

Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια: Ομοσπονδίες απειλούν με αποχώρηση

Επίσημη η πρόταση της FIFA προς τις Συνομοσπονδίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FIFA - Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
FIFA © EPA/STEFFEN SCHMIDT

Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια: Τουλάχιστον 12 ομοσπονδίες εξετάζουν την αποχώρησή τους από τη FIFA.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη πρόταση της FIFA προς τις Συνομοσπονδίες για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, τουλάχιστον 12 εθνικές ομοσπονδίες εξετάζουν την αποχώρησή τους από τη FIFA, αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιμείνει στη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Associated Press, υπάρχουν ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες που εξετάζουν το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ, με ομοσπονδίες να είναι έτοιμες να φύγουν από τη FIFA.

Τουλάχιστον 12 από τις 55 ομοσπονδίες είναι έτοιμες να αποχωρήσουν και πρόκειται κυρίως για ομοσπονδίες της Βόρειας Ευρώπης.

«Αν η πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες τους αντί για την πρόταση της FIFA», ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόες.

Ενδεχόμενη αποχώρηση των ομοσπονδιών από τη FIFA δεν επηρεάζει την παρουσία τους στην UEFA. Εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιτίθεται στα πλάνα της FIFA.

Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια: Το σκεπτικό της FIFA

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκτιμά ότι μέσω αυτού του πλάνου θα ευνοηθούν οι σύλλογοι, καθώς θα μειωθούν οι ημέρες που θα απουσιάζουν οι διεθνείς παίκτες από τις 50 στις 30 ημέρες στη διάρκεια του έτους.

Απαντώντας, μάλιστα, σε παίκτες και προπονητές, η FIFA εξηγεί στο έγγραφο ότι ο συνολικός όγκος των αγώνων θα μειωθεί τόσο για τις χώρες της UEFA (από 44 σε 43 για την τετραετία) όσο και για αυτές της Νότιας Αμερικής (από 38 σε 34), δύο Συνομοσπονδίες που βρίσκονται προς το παρόν «σύμμαχοι» στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη FIFA.

Η πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση προήλθε από τον Αρσέν Βενγκέρ, σε διαδικτυακή του συνάντηση με τους 211 ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ διαβεβαίωσε ότι  στόχος της διαδικασίας διαβούλευσης για το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα είναι να «γίνει καλύτερο για όλους», καθώς «η τρέχουσα μορφή δεν λειτουργεί πλέον και είναι ξεπερασμένη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ